Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Οι εκδηλώσεις για τη Μάχη στα Δολιανά

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο για τον εορτασμό της 190ης επετείου της ιστορικής μάχης των Δολιανών.
Η μάχη των Δολιανών πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 1821 και θεωρείται ότι άνοιξε το δρόμο για την άλωση της Τριπολιτσάς.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 21 Μαΐου 2011
Ώρα 19:30 μ.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ΝΙΚΗΤΑΡΑ στα Άνω Δολιανά και κατάθεση στεφάνου. Ολιγόλεπτη ομιλία για τη ζωή του ήρωα από τον Εκπαιδευτικό κ. Κοντογιαννόπουλο Ηλία.

Ώρα 20:30 μ.μ.
Προβολή βιντεοταινιών με αναπαραστάσεις της Μάχης των Δολιανών στο Επιμορφωτικό Κέντρο καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών στην πλατεία του χωριού.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011
Ώρα 09:45 π.μ.
Συγκέντρωση προσκεκλημένων στην πλατεία Άνω Δολιανών.

Ώρα 10:00 π.μ.
Μετάβαση με πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ώρα 10:15 π.μ.
Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ώρα 10:30 π.μ.
Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων – τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον Εκπαιδευτικό κ. Μπουζιόπουλο Παναγιώτη. Απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών από μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Δολιανών.

Ώρα 11:00 π.μ.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών και o Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών, θα χορέψουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Κατά την διάρκεια των χορών οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών θα προσφέρουν παραδοσιακές Δολιανίτικες δίπλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου