Όπως είναι γνωστό με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τον επανασχεδιασμό των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα των στρατοπέδων, μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις στρατοπέδων, στην Τρίπολη, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και το στρατόπεδο της 124 Αεροπορικής Βάσης, θα έφευγαν και θα ενσωματώνονταν σε στρατόπεδα της Καλαμάτας και της Κορίνθου.
Ωστόσο με δυναμική παρέμβαση της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη, παραμένουν στην Τρίπολη, ως αυτοδύναμα Κέντρα Βασικής Εκπαίδευσης.
Αυτά πέτυχε η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων χωρίς την βοήθεια των Αρκάδων Πολιτικών και Αυτοδιοικητικών και κανενός άλλου φορέα. Μόνο σύμμαχο και υποστηριχτή είχε τον λαό των μεγάλων Αρκαδικών Ενώσεων.
Επίσης ένας πόθος των Αρκάδων από βάθους χρόνου, ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης, να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Άμυνας, για να λειτουργήσει ως πολιτικό. Το Υπουργείο όμως δεν το παραχωρούσε.
Σήμερα ο δραστήριος Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ. Γεώργιος Ζαραφέτας με τους άξιους συνεργάτες του, έπεισαν με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Μπεγλίτη, να το παραχωρήσει.
Συγκεκριμένα με 12σέλιδη επιστολή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, προ τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, ενημέρωσε την Διοίκηση της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων ότι το Πολεμικό Αεροδρόμιο Τρίπολης, παραχωρείται στο Υπουργείο Μεταφορών, που είναι αρμόδιο για την Πολιτική Αεροπορία.
Μετά την αποδέσμευση του Αεροδρομίου Τρίπολης από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ένταξή του στο Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο χειρίζεται και όλες τις αεροπορικές συγκοινωνίες, η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων υπέβαλε αίτηση στον αρμόδιο Υπουργό κ. Δημ. Ρέππα, Βουλευτή Αρκαδίας και ζητάει να προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητος για την λειτουργία του Αεροδρομίου ως πολιτικού αεροδρομίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πιστεύουμε ότι ένα πολιτικό αεροδρόμιο στο κέντρο της Πελοποννήσου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Στις δραστηριότητες της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων εντάσσονται και οι συναντήσεις του Προέδρου της Ένωσης με τον Υποδιοικητή του 11ου Συντάγματος Πεζικού, ο οποίος τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε σε όλους τους κτιριακούς χώρους του στρατοπέδου και τον ενημέρωσε για την χρησιμότητά τους. Από αυτό διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου του στρατοπέδου δεν υπάρχει δυνατότητα ανέγερσης διοικητηρίου. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εκτός στρατοπέδου, στους χώρους των «πεδίων βολής».
Εξάλλου τα υπάρχοντα κτίρια, στα οποία παραμένουν οι στρατεύσιμοι, δεν προσφέρονται για να χρησιμοποιηθούν για να στεγαστούν Αυτοδιοικητικές υπηρεσίες και γραφεία, λόγω του μεγάλου ύψους των θαλάμων και λόγω της απαγόρευσης εξωτερικών παρεμβάσεων σε αυτά, διότι είναι χαρακτηρισμένα «διατηρητέα».
Μετά από αυτά, ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση 124 στην Τρίπολη και ενημερώθηκε για την λειτουργία του Στρατιωτικού Αεροδρομίου και ποιές παρεμβάσεις απαιτούνται ώστε το αεροδρόμιο να λειτουργήσει και να είναι ικανό να δέχεται αεροσκάφη τσάρτερς.
Για όλα αυτά ο Πρόεδρος κ.Γ. Ζαραφέτας εζήτησε και έγινε δεκτός στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Τρίπολης, από τον Δήμαρχο κ.Γιάννη Σμυρνιώτη, τον οποίο ενημέρωσε για όλες αυτές τις ενέργειες.
Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τον συνεχάρει για τις ενέργειες και τις δραστηριότητες της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, και για όσα πράττει για την Αρκαδία και για την Τρίπολη. Ιδιαίτερα επεσήμανε το γεγονός ότι η παραμονή των Στρατοπέδων στην Τρίπολη, βοηθάει οικονομικά και αποφασιστικά την πόλη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Στόχος μου είναι να νοικιάσω ένα μεγάλο χώρο, να στεγασθούν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου μαζί».
Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον κ. Δήμαρχο για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό και αναφέρθηκε και σε επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη, στην οποία δηλώνει ότι στηρίζει την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθότι αυτό αναβαθμίζει το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Ιδιαίτερα τονίζει ότι στηρίζει την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ώστε αυτό να καταστεί πραγματικός μοχλός ανάπτυξης όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων επισκέφθηκε στο γραφείο του και τον Αρχηγό της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης κ.Δημ. Παυλή και τον ευχαρίστησε για την συμβολή του στην λήψη ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο αίτημα της Πανελλαδικής Ένωσης για την παραμονή του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη και τον ενημέρωσε ότι η Ένωση δίνει μάχη για την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ζήτησε την συνδρομή του σε αυτό. Επίσης τέθηκε το θέμα του αεροδρομίου και ο κ.Δημ. Παυλής είπε ότι όταν ήταν Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, επεδίωξε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο ως πολιτικό, αλλά συνάντησε πολλά εμπόδια. Και τόνισε: «Σήμερα που εσείς έχετε έγγραφη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ότι το παραχωρεί, πρέπει να συνεργαστείτε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Μπουντρούκα. Από την δική μας πλευρά ως δημοτική αρχή, είμαστε υπέρ» και πρόσθεσε ότι: «Γενικά πρέπει να συνεργασθούμε».
Σε αυτά ο Πρόεδρος κ.Γ. Ζαραφέτας απάντησε: «Ασφαλώς θα συνεργασθούμε. Να είσθε βέβαιος κ.Παυλή ότι η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, δεν είναι κόμμα και δεν έχει ανάγκη από στήριξη. Εμείς είμαστε εθελοντές και εργαζόμαστε αμισθί για το καλό της Αρκαδίας. Στόχος μας είναι να αγωνισθούμε να διαλύσουμε τα συγκοινωνούντα δοχεία της εξουσίας και να διεκδικήσουμε δυναμικά τα κεκτημένα που δικαιούται η Τριπολιτσά (σαν διοικητική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου). Αρκετά έχασε: Επιθεώρηση Εμπορίου, Επιθεώρηση Δημοσίων Έργων, Διοικήσεις Νοσοκομείων κ.α., χωρίς καμμία διαμαρτυρία. Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης κ.Τατούλης είπε “Τέρμα η ψηφοθηρία με τις αυξήσεις ενοικίων σε νοικιασμένα διαμερίσματα από αυτοδιοικητικές Υπηρεσίες ή για γραφεία”. Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Τρίπολης είχε δεσμεύσει τα οικόπεδα της οδού Καλαβρύτων για ανέγερση Διοικητηρίου. Οι ιδιοκτήτες όμως των οικοπέδων προσέφυγαν στο Εφετείο Ναυπλίου για να ορίσει την αποζημίωση των οικοπέδων. Το Εφετείο καθόρισε τιμή αξίας των οικοπέδων πενηνταδυόμιση εκατομμύρια δραχμές. Τα χρήματα αυτά ήρθαν στο Νομαρχιακό Ταμείο Αρκαδίας, αλλά οι κατέχοντες την εξουσία του τόπου τότε δεν τα έδωσαν για να μη χάσουν τους ψηφοφόρους των ενοικιασμένων διαμερισμάτων. Έτσι η πόλη δεν έχει Διοικητήριο σήμερα. Άρα υπάρχουν υπεύθυνοι για την κατάντια της πόλης και της Αρκαδίας».
Ο Πρόεδρος κ. Ζαραφέτας συναντήθηκε στη συνέχεια με τον κ. Νίκο Δελφάκη και τον κ. Κώστα Γεωργακόπουλο, δημοτικούς Συμβούλους, τους οποίους ευχαρίστησε για την θετική τους ψήφο για το θέμα παραμονής των στρατοπέδων στην Τρίπολη και ζήτησε τη στήριξη τους και στην ίδρυση Ιατρικής Σχολής και στην λειτουργία του αεροδρομίου ως πολιτικού.
Σημαντική ήταν η συνάντηση του Προέδρου κ.Γ. Ζαραφέτα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.Γιάννη Μπουντρούκα, όπου συμφώνησαν να δώσουν σκληρό αγώνα για την λειτουργία του αεροδρομίου, το οποίο θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στην αερομεταφορά των εκλεκτών αγροτικών προϊόντων από την παραγωγή απ΄ευθείας στην κατανάλωση και τις ευρωπαϊκές αγορές, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επίτευξη του σκοπού.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Δικηγόρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου