Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας



___________________________________________________________________________

Α/Α
ΘΕΜΑ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
174
Έγκριση  απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ Θεοκτίστου για  απευθείας μίσθωση  ακινήτου, κατ’ εξαίρεση  (χωρίς δημοπρασία)  Κληροδοτήματος  Δρακόπουλου.
Ομόφωνα το Δ.Σ ενέκρινε  την απόφαση του Συμβουλίου Τ.Κ Θεοκτίστου για μίσθωση με απευθείας ανάθεση του ακινήτου και σχέδιο με τους όρους της μίσθωσης.
175
Εκτέλεση έργου  «Διαμόρφωση  πεζοδρομίων στην είσοδο  και έξοδο της Δημοτικής Ενότητας Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας», προϋπολογισμού  12.606,73 €
Ομόφωνα εγκρίθηκε η εκτέλεση  του έργου το οποίο κρίθηκε αναγκαίο και συμπληρωματικό για την ολοκλήρωση  έργου οδοποιίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
176
Αποδοχή  μελέτης  «Συντήρηση Δημοτικού Κτιρίου Δημοτικής Ενότητας Λαγκαδίων  Δήμου Γορτυνίας» προϋπολογισμού 12.594,21 €
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μελέτη  για την συντήρηση του Δημοτικού κτιρίου που στεγάζει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία)
177
Προσφυγή  γονέων μαθητών Γυμνασίου- Λυκείου Δημητσάνας  για την  αναστολή  της Απόφασης Υπουργείου Παιδείας περί συγχώνευσης  των Σχολείων – αίτημα συμπαράστασης  & συμμετοχής από το Δήμο Γορτυνίας.
Ομόφωνα το Δ.Σ  αποφάσισε να συμπαρασταθεί στους γονείς των   μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Δημητσάνας και όσων υποβάλουν προσφυγή κατά της απόφασης  συγχώνευσης των Σχολείων.
178
Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης  του έργου: «Κατασκευή οδοποιίας και τεχνικών από επαρχιακή  οδό  Χώρας  προς ποταμό Ερύμανθο Δ.Δ. Χώρας».
Ομόφωνα εγκρίνεται παράταση  μέχρι 15-9-2011
179
 Αίτημα συλλόγου  Βελιμαχιτών για ανέγερση  μνημείου και εκτέλεση εργασιών στο Κοινοτικό γραφείο και το κτίριο Δημοτικού Σχολείου.
Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου και των κατοίκων Τ.Κ Βελιμαχίου και  όρισε επιτροπή  αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους:
1. Κοσμόπουλο Κων/νο,
2. Αθανασόπουλο Ιωάννη και
3. Αποσκίτη Ηλία, η οποία μαζί με την τεχνική υπηρεσία  θα εξετάσει τα ζητήματα που τίθενται προκειμένου να υλοποιηθούν με την προβλεπόμενη διαδικασία.
180
Πρόταση  Δήμου Γορτυνίας  για ένταξη  Σχολικών κτιρίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» για έργα & δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
Ομόφωνα το Δ.Σ ενέκρινε την υποβολή πρότασης από το Δήμο για έργα και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα λειτουργούντα σχολεία, δηλαδή την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αλλαγή κουφωμάτων κ.λ.
181
Υπογραφή συνεργασίας με το ΙΝΕΕ. της ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ  ενέκρινε  την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας  του Δήμου Γορτυνίας με το ΙΝΕ  της ΓΕΣΕΕ  με σκοπό  την  απασχόληση ανέργων του Δήμου.
182
Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης έργου: «Μελέτη και ανόρυξη  υδρευτικής γεώτρησης Τ.Δ. Παναγιάς».
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε παράταση προθεσμίας έως 28-8-2011.

Επίσης ομόφωνα το Δ.Σ συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος  κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (μνημονίου).


                                                                                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


          ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου