Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι δηλώσεις για την επέτειο του 1821 από τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Βαγγέλη Γιαννακούρα και Γιάννη Σμυρνιώτη


Διαβάστε τα μηνύματα για την ημέρα από τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Βαγγέλη Γιαννακούρα και Γιάννη Σμυρνιώτη

Λυκουρέντζος Ανδρέας, Γενικός Γραμματέας Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας: Η 25η  Μαρτίου είναι μέρα πίστης στην Ορθοδοξία,ημέρα πίστης και έμπνευσης για τον ελληνισμό από τον αγώνα των ηρωικών προγόνων μας. Αποτελεί άφθαρτο παράδειγμα προσφοράς  προς την Πατρίδα. Η Αρκαδία στέλνει μήνυμα προς όλη την Ελλάδα δημοκρατίας, πολιτικής ομαλότητας και κοινωνικής σταθερότητας.
Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τις κυρίες και τους κυρίους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες και τους μαθητές για τον σεβασμό τους στην εθνική επέτειο, για το σεβασμό τους στην ελληνική παράδοση. Επίσης θέλω να συγχαρώ δημοσίως τον ομιλητή αξιωματικό τον κύριο Πραχαλιά Γιώργο ο οποίος σήμερα με την ομιλία του στην Εκκλησία των Ταξιαρχών ανέφερε όλα εκείνα τα ηθικά στοιχεία τα οποία διαμορφώνουν το ασφαλές πηδάλιο πλεύσης της νέας ελληνικής κοινωνίας της πατρίδας μας. Χρειάζεται να διδαχθούμε πολλά και από αυτήν την ομιλία και από τη συμπεριφορά του ελληνικού λαού ο οποίος εξακολουθεί να επιμένει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, στη δημοκρατία, στην ομαλότητα, την δικαιοσύνη.
Ερωτώμενος ο κ. Λυκουρέντζος για τις δημοσκοπήσεις δήλωσε: Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές. Τη μεγάλη και σημαντική δημοσκόπηση θα την κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν την επομένη των εκλογών ασφάλεια, σιγουριά, σταθερότητα και κυρίως ανάπτυξη, ανάπτυξη για δουλειά , για εργασία, για δημιουργία και πλούτο.
 
Βαγγέλης Γιαννακούρας, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας:Σήμερα εδώ στην Τρίπολη οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και ήταν μία άψογη παρέλαση. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα νέα παιδιά, τη νέα γενιά, τους άξιους απόγονους όσων αγωνίστηκαν. Επίσης θέλω να συγχαρώ την πλειοψηφία όσων παρέστησαν στην παρέλαση ήταν και αυτοί άψογοι, καταλαβαίνουν να ξεχωρίζουν τις στιγμές. Υπάρχουν διαφορετικοί τόποι και διαφορετικοί χρόνοι να διαδηλώσει κανείς, δεν είναι όλα ίδια, σήμερα ήταν μία μέρα τιμής και μνήμης στους αγωνιστές που κάποτε πάλεψαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Για τους λίγους που φωνασκούν, τους λέω ότι η Δημοκρατία δεν είναι έτσι, έρχονται εκλογές σε λίγες μέρες και εκεί μπορούν να ψηφίσουν και να στηρίξουν ό,τι θέλουν. Επίσης δίκαια είναι αγανακτισμένος ο κόσμος και εμείς οι ίδιοι είμαστε αγανακτισμένοι και πικραμένοι και εμείς λαός είμαστε αλλά νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι χώροι, υπάρχουν διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, απεργίες για να εκδηλώσει την αγανάκτησή του και όχι σε τέτοιες στιγμές που τιμούμε τους ήρωές μας.
 
Γιάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τρίπολης:191 χρόνια σήμερα από τη στιγμή που εδώ στο κέντρο της Πελοποννήσου, στο κέντρο του  Μοριά ξεκίνησε η μεγαλύτερη προσπάθεια του ελληνισμού για να επαναπροσδιορίσει την εθνική του ταυτότητα μέσα σε μία τεράστια αυτοκρατορία όπως ήταν η Οθωμανική. Σήμερα το διακύβευμα είναι διαφορετικό, 30 χρόνια περίπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επωφεληθούμε από τα θετικά αυτής της εθνικής προσπάθειας που έγινε εκείνη την εποχή και δυστυχώς βρισκόμαστε στη σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία.Θεωρώ ότι πρέπει να αναδιατάξουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες. Υπάρχει η δυνατότητα να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που είχε, έχει και θα έχει αυτός ο τόπος και όλοι μαζί να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία, ώστε αυτά που μας πληγώνουν αυτές τις μέρες να αποτελέσουν παρελθόν. Σε λίγες μέρες οι πολίτες θα κληθούν να κάνουν μία επιλογή και η επιλογή μπορεί να είναι αβίαστη και αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία  και θα πρέπει επιτέλους να αναδείξουμε επιτέλους τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου