Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Μεσσηνία.




Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών Μεσσηνίας, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ειδικότερα, ο 43χρονος, αφού προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενος τον εφοριακό ή φιλικό πρόσωπο συγγενών τους,  έπειθε αυτά και απαιτούσε να του παραδώσουν χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ο ανωτέρω, διέπραξε στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών, τις παρακάτω περιπτώσεις απόπειρας απάτης και απάτης:

  • Την 21-03-2012 το πρωί, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, αφού πήγε σε οικία 78χρονης ημεδαπής, προσποιούμενος φίλο συγγενικού της προσώπου,  απαίτησε να του παραδώσει χρηματικό ποσό, για οφειλή του προς αυτόν, πλην όμως αυτή δεν το κατείχε, για να του το παραδώσει.
  • Την 21-03-2012 το πρωί, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, αφού πήγε σε οικία 86χρονης ημεδαπής, προσποιούμενος τον εφοριακό, απαίτησε να του παραδώσει χρηματικό ποσό, για οφειλή συγγενικού της προσώπου στη εφορία, πλην όμως αυτή δεν το κατείχε, για να του το παραδώσει. 
  • Την 21-03-2012 το πρωί, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, αφού πήγε σε οικία 87χρονης ημεδαπής, προσποιούμενος τον εφοριακό, απαίτησε να του παραδώσει χρηματικό ποσό, για οφειλή συγγενικού της προσώπου στη εφορία, το οποίο και του παρέδωσε.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου