Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Σάββας Σαββάκης: Η παρανομία είναι ότι πήραμε τα αρνιά με απευθείας ανάθεση ενώ έπρεπε να γίνει δημοπρασία. Συνειδητά το κάναμε για να στηρίξουμε την τοπική αγορά. Δεν θα παίρναμε αρνιά από τη Βουλγαρία, για να κερδίσουμε 4.000-5.000 €



Μετά τις καταγγελίες του Δημήτρη Παυλή, σχετικά με την έκθεση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, για τις δαπάνες του Πάσχα  o Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σάββας Σαββάκης δηλώνει:
 « Οι ελεγκτές δεν ήρθαν αυτεπάγγελτα. Είχε προηγηθεί μία αναφορά στο γραφείο του τότε Υπουργού, Γιάννη Ραγκούση και μετά δόθηκε εντολή στο Σώμα Ελεγκτών για να γίνει έλεγχος.  Η  έκθεση, την οποία λοιπόν  επικαλέστηκε ο κ. Παυλής, έχει έρθει στο Δήμο, από τον Ιούλιο του 2011.
Να διευκρινίσω ότι οι  εκθέσεις αυτές πάνε στον
Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, μελετώνται από τριμελή επιτροπή και εφόσον διαπιστώσει  αποχρώσες ενδείξεις για αδικήματα που διώκονται σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, πάνε στον Εισαγγελέα, για την άσκηση διώξεων. Κάτι που δεν προέκυψε για τις δαπάνες του Πάσχα στην Τρίπολη.
Στις 30.12.2012 μάς κοινοποιήθηκε η έκθεση ελεγκτών για να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις του ελέγχου. Και οι υποδείξεις είναι να υπογράφονται συμβάσεις των προμηθειών ύστερα από διαγωνισμό.
Αναγνωρίσαμε τότε  και αναλάβαμε πολιτική ευθύνη για παρατυπίες με παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Παρατυπίες που διαπιστώθηκαν κατά τη διακίνηση των αγαθών.
Έγιναν όμως οι προμήθειες, ναι ή όχι; Ο κ. Παυλής είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν τα λεφτά τους, άρα έχουν γίνει οι προμήθειες.
Είναι αντίφαση λοιπόν να λέει  ότι πρέπει να πληρωθούν οι δαπάνες και από την άλλη να λέει γιατί πληρώθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο .»
Θέλω να τονίσω ότι  όλες οι δαπάνες, για το περσινό Πάσχα, έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011.
Όσο για τις παρανομίες που μας καταλογίζει ο κύριος Παυλής  αναρωτιέμαι … «Που είναι η παρανομία;»  Η παρανομία είναι ότι πήραμε τα αρνιά με απευθείας ανάθεση ενώ έπρεπε να γίνει δημοπρασία. Συνειδητά το κάναμε για να στηρίξουμε την τοπική αγορά. Δεν θα παίρναμε αρνιά από τη Βουλγαρία, για να κερδίσουμε 4.000-5.000 €. Το όφελος για την περιοχή μας από το Πάσχα ήταν πολλαπλάσιο. Θέλαμε να στηρίξουμε την τοπική αγορά και αναλάβαμε την ευθύνη. Αν αυτό είναι παράπτωμα, που διώκεται ποινικώς, να πάει στον Εισαγγελέα.
Όσα είπε ο κ. Παυλής, μου θυμίζει το «κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά
Ακόμη θέλω να επισημάνω σε όλους τους πολίτες ότι δεν έγινε κατάχρηση του δημοτικού χρήματος στις δαπάνες του Πάσχα του 2011 και ουδέποτε θα γίνει!. Αυτό που γίνεται είναι μία προσπάθεια να απαξιώσει η αντιπολίτευση  τη δημοτική αρχή. Θέλουν να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, στο πρόσωπο του δημάρχου. Αυτό και μόνο αυτό επιδιώκουν.
Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος γίνεται με θρησκευτική ευλάβεια , σε καμία  περίπτωση δεν σπαταλάτε από τη Δημοτική Αρχή γιατί πρωτίστως σεβόμαστε τις ανάγκες του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Αυτό θα πράττουμε σε  κάθε περίπτωση παρά τις λασπολογίες που δεχόμαστε.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου