Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα Αρκαδικά Προϊόντα




Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάστηκαν τα Αρκαδικά Προϊόντα, σε αποστολή που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στην έκθεση ελληνικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) που πραγματοποιήθηκε 19-23 Μαρτίου στις Βρυξέλες.

Με στόχο την προβολή της πλούσιας, καινοτόμου και ποιοτικής ελληνικής αγροτικής παραγωγής η έκθεση είχε  μεγάλη απήχηση στο κοινό (πολιτικοί παράγοντες της Ε.Ε.). 


Τα Αρκαδικά προϊόντα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ποικιλία των προϊόντων του νομού μας.

Την επιτυχημένη Επιμελητηριακή αποστολή επιμελήθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Τρουπής, ο οποίος έλαβε συγχαρητήρια για τις γεύσεις των Αρκαδικών προϊόντων.

Οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην αποστολή ήταν, τα οινοποιεία: Γιαννοπούλου, Τρουπής, Σπυρόπουλος, Καλογερόπουλος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός με το παραδοσιακό γλυκό Μελιτζανάκι, η μελισσοκομική Αρκάς Α.Ε. με το μέλι και η επιχείρηση Δημητρόπουλος Γ & ΣΙΑ Ο.Ε με τα μήλα Τριπόλεως ΠΙΛΑΦΑ.

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Tajani, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ. κ. Daul, δεκάδες ευρωβουλευτές, στελέχη της Κομισιόν και των άλλων ευρωπαϊκών οργάνων, εκπρόσωποι των περιφερειών και των επιμελητηρίων της χώρας αλλά και τουριστικοί πράκτορες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο  Επίτροπος κ.Tajani   που πρόκειται να επισκεφθεί στα τέλη Απριλίου τη χώρα μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα τονίζοντας  ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στον ελληνικό τουρισμό  που  θα πάει μπροστά». «Δεν νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα» τόνισε ιδιαίτερα στους συνομιλητές του.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ανάπτυξη του τουρισμού τα ελληνικά προϊόντα  που αποτελούν βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα  της χώρας μας, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται.

            Η έκθεση με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού κας Κράτσα και σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου