Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Πόλεμος Μιχελάκη - Βορίδη για τις προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ


Ο υπουργός Μεταφορών αδειάζει τον εκπρόσωπο της Ν.Δ

Εσωκομματικό ζήτημα στη Ν.Δ. προκάλεσαν οι προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ, με τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, να παίρνει αποστάσεις από την δήλωση αποδοκιμασίας του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη. Ο τελευταίος βγήκε και αποδοκίμασε τις συγκεκριμένες προσλήψεις, οι οποίες όμως,
όπως αποδεικνύεται είχαν γίνει επί των ημερών Βορίδη. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο υπουργός Μεταφορών, άρχισε να διαρρέει ότι είχε ενημερώσει σχετικά το κόμμα του, αφήνοντας στην κυριολεξία ακάλυπτο τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Αυτή την στιγμή –και μετά τα όσα ανέφερε ο Βενιζέλος- βρίσκεται σε εξέλιξη έντονο παρασκήνιο με πρωταγωνιστές τους Βορίδη – Μιχελάκη.
 

Αξίζει να δούμε πως ξεκίνησε η όλη ιστορία. Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις – και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου – προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.
 
Συγκεκριμένα:
Στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).
Λίγο μόλις αργότερα, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.
 
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».
 
Σε απάντηση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ έγιναν μετά από αίτημα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μάκη Βορίδη. Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προκλητική ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην Κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή.
Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου