Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Αρκαδία: Κατάληψη στην 3η μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Τρίωρη κατάληψη στο σύστημα τροφοδοσίας λιγνίτη της 3ης μονάδας παραγωγής ρεύματος του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης, πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στο ενεργειακό κέντρο...Μεγαλόπολης, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα και όλο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων- Σταθμών του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Γιάννης Μαγκλάρας, σημείωσε ότι, «σήμερα ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις και καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση γιατί μαζί με την τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης».
Ο κ. Μαγκλάρας πρόσθεσε πως στόχος της σημερινής κινητοποίησης δεν ήταν η δημιουργία προβλήματος, αλλά να στείλουν σαφές μήνυμα και τόνισε πως αν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση θα σκληρύνουν τη στάση τους.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, υπογράμμισε πως, «δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα ελάχιστα δικαιώματα που έχει η Μεγαλόπολη και με κάθε τρόπο θα αποτρέψουμε την πώληση λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης».
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο τάσσεται κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή και ειδικά της 3ης μονάδας του ΑΗΣ, γιατί εκτός των άλλων από την συγκεκριμένη μονάδα που οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, τροφοδοτείται η Τηλεθέρμανση σε όλη τη Μεγαλόπολη, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου