Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος για την επιστολή του Χοακίν Αλμούνια και την πώληση της 3ης μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη




Με αφορμή την επιστολή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοακίν Αλμούνια Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, σχετικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ισχύος, ιδιοκτησίας της Δημόσιας επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.) και συγκεκριμένα για την μονάδα 3 της Μεγαλόπολης ο Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας Παναγιώτης Βαλασόπουλος δήλωσε:


            «Το θέμα της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη έχει έρθει ήδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η θέση μου είναι σταθερή. Είμαι σαφώς ενάντια σε κάθε μορφής μονοπώλια ή ολιγοπώλια απ’ όπου αυτά και εάν προέρχονται. Όμως η ιδιωτικοποίηση δεν είναι πανάκεια και δεν αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα, ιδιαίτερα όταν γίνεται χωρίς κανόνες ,χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική.

            Κάθε τι άλλο, είναι ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού και αυτό συντελείται σήμερα, στην δεδομένη οικονομική συγκυρία και με τους όρους που πάει να υλοποιηθεί. Ταυτόχρονα, δεν έχουμε δικαίωμα, να ξεχάσουμε την προσφορά των Μεγαλοπολιτών, στην δημιουργία μιας μεγάλης ΔΕΗ , με τις απαλλοτριώσεις των περιουσιών τους, αλλά και με την εισφορά αίματος, που στο ακέραιο έχουν καταβάλει. Δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο οι εργαζόμενοι σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία

Επιπλέον δεν γίνεται λόγος για το τι θα γίνει με τις περιοχές των ορυχείων που είναι η «προίκα» της ΔΕΗ  ή τα «άγονα», εδάφη τα οποία απαλλοτριώθηκαν από τους κατοίκους για την «δημόσια ΔΕΗ» ή τι θα επακολουθήσει όταν εξαντληθούν τα κοιτάσματα. Δεν λέει λέξη για νέες μορφές ενέργειας που επανειλημμένως έχουμε θέσει ως προτεραιότητα, βασικό στοιχείο για να εξακολουθήσει η βιωσιμότητα της επιχείρησης και φυσικά ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της στείρας άρνησης και του όχι σε όλα αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους για τη ΔΕΗ και για μια ευρύτερη περιοχή που κινδυνεύει με μαρασμό.»

1 σχόλιο:

  1. Κε Βαλασσόπουλε,
    Σαν Οικονομολόγος πού είσαι, θα έπρεπε να απέχεις ουσιαστικά από τέτοιου είδους πολιτικές παρεμβάσεις, γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτά που λές δεν τα πιστεύεις. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η ΔΕΗ πάει από το κακό στο χειρότερο και αν δεν ιδιωτικοποιηθεί άμεσα σε λίγο θα καταντήσει ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και ΟΣΕ. Δες τους ισολογισμούς της.
    Αλλά όταν υπάρχουν ψήφοι.. όλα παίζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή