Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μετά από πρόταση του Βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου «ανοίγουν» στην Αρκαδία 800 νέες θέσεις εργασίας


Περίπου 800 νέες θέσεις εργασίας στην Αρκαδία, δηλαδή, περίπου 800 ευκαιρίες σε ανέργους και τις οικογένειές τους θα δώσει η υλοποίηση των δύο προγραμμάτων απασχόλησης, «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση-ΤοπΣΑ» και «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας» .
Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 με πρωτοβουλία του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχεδιάστηκε με τη σύμπραξη όλων των κοινωνικών φορέων της περιοχής και η εφαρμογή του ξεπερνά τα στενά όρια του νομού, καθώς η καινοτομία του το κατέστησε πρότυπο, ικανό να εφαρμοστεί σε πανελλαδική κλίμακα, όπως και έγινε.

Μετά από μια πρώτη σύσκεψη που είχε ο κ.Κωνσταντινόπουλος με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, τον Ιούλιο του 2010,όπου και χαράχτηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της περιοχής, δηλαδή εκπρόσωποι του τοπικού γραφείου του ΟΑΕΔ, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, της ΣΕΒΙΠΕΤ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αρκαδία, κάθισαν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το εν λόγω θέμα.
Στη συνέχεια,με την καθοδήγηση στελεχών του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και με τη συμβολή του περιφερειακού γραφείου του ΙΝΕ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, οι κοινωνικοί φορείς διαμόρφωσαν το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης για την Αρκαδία, το οποίο υπογράφτηκε από τους εταίρους στις 9.9.2010 και κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ.
Ο νομός Αρκαδίας ήταν ο 1ος νομός που εκπόνησε τοπικό ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της απασχόλησης και μάλιστα σε χρόνο προγενέστερο των ανακοινώσεων του υπουργείου για μέτρα στήριξης της απασχόλησης και μάλιστα με τη συμφωνία και τη συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων και των συνδικαλιστικών φορέων.
Στις 4 Απριλίου 2011 υπογράφηκε Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας και το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για τη Στήριξη της Απασχόλησης, το οποίο χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης, η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας η οποία ευχαρίστησε κι επαίνεσε τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την πρωτοβουλία του στην υλοποίηση του τοπικού ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης της απασχόλησης στην Αρκαδία, και οι τοπικοί φορείς.
Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας και το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση, ύψους 10 εκατ. Ευρώ, καθώς και το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ) αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο και να ανακουφίσουν εκατοντάδες ανέργους συμπολίτες μας μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, παρέχοντάς τους ολοκληρωμένη υποστήριξη.

4 σχόλια:

  1. Φιλε μας εχεις πεθανει στα ψέμματα
    Προχθές μας είπες ότι δεν ήξερες τον Ακη όταν ήσουν πρωτοπαλίκαρο Που είχες διοριστεί πριν γίνεις βολευτής;;;;
    Κράτα και σε μένα μια θέση εργασίας γιατί μου την έχεις υποσχεθεί πολλές φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΔΥΣΣΕΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΜΕΝΑ!ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ.....ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ......
    ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΕΙΟΣ......
    ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτανουν πια τα φτιασιδώματα!!!!
    Το μάθαμε το παραμύθι και μείς....με ολα τα λαμογια δίπλα σου μπορεί να γίνεις βουλευτής...αλλά ας δούμε τι έπαθαν ολοι αυτοί που τοσο νοιάζονταν για τον τόπο!!!!!
    Δασκαλάκης,Κωστόπουλος,Ρέππας και αλλοι...τους συχτήρησε ο τόπος τους και δεν πάτησαν πάλι, αυτό ειναι το κατάντημα των πολιτικών που πάντα υπόσχονταν..τέρμα στα παχιά λόγια, έργα θέλει ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτάνουν ποιά τα ψέματά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή