Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



Εδώ και 2 μήνες το Δίκτυο Αρκαδίας είχε εκφράσει την άποψη ότι όλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των πολιτών θα μπορούσαν να βρουν κάποιο τρόπο επίλυσης μόνο μέσω των εκλογών. Εξάλλου αδιέξοδα στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν. Εκλογές λοιπόν!

Οι ιδιόμορφες και δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, καθιστούν αυτές τις εκλογές υψίστης σημασίας και σοβαρότητας. Και σαν τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και από τους πολίτες, όχι μόνο ως προς την τελική επιλογή ψήφου του καθενός, αλλά και ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται καθένας από εμάς τις πολιτικές καταστάσεις και την καθημερινή επικαιρότητα!
Το Δίκτυο Αρκαδίας μέσα στο πλαίσιο αυτό, και μένοντας πιστό στις αρχές του, θέλει να εκφράζει την σοβαρότητα, την ευθύτητα, την δράση, την συμμετοχή και την ανιδιοτέλεια του σ' όλες τις ενέργειες και τις θέσεις του! !
Λόγω των παραπάνω το Δίκτυο Αρκαδίας διαχωρίζει πλέον τη θέση του και την πολιτική του τοποθέτηση από τον Άκη Χουζούρη. Δεν μας εκφράζουν πλέον οι πολιτικές του κινήσεις και ο τρόπος που κινείται στα πολιτικά πράγματα. Σεβόμαστε τις επιλογές του και τις απόψεις του, αλλά εφόσον αυτές δεν είναι προϊόν συμμετοχικής διαδικασίας και περιέχουν στοιχεία που δεν εκφράζουν το Δίκτυο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να ξεχωρίσουμε τις θέσεις μας.
Λεπτομέρειες της κατάστασης, όπως ανακοινώσεις ή διαψεύσεις ή αντιφατικές δηλώσεις ή γενικότερα το παρασκήνιο δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Ίσως και να θεωρούνται γραφικά στις δύσκολες σημερινές εποχές. Η ουσία όμως να γίνει μια ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και να δώσουμε μια νέα πνοή στην πολιτική τάξη πραγμάτων, μπορεί να έχει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης. Το αυτονόητο όμως είναι ότι ο στόχος αυτός απαιτεί ήθος, συμμετοχικότητα, ανιδιοτέλεια, υπευθυνότητα, δημοκρατικές διαδικασίες και κυρίως διορατικότητα και υπομονή.
Το Δίκτυο Αρκαδίας θα μείνει επίμονα, σταθερά και με έντονη δράση προσηλωμένο στο στόχο αυτό. Και θα κάνει καθημερινά αγώνα ώστε στο τέλος να επιτευχθεί ο στόχος της ανασύνθεσης ενός μεγάλου πλειοψηφικού πολιτικού ρεύματος.
ΤΡΙΠΟΛΗ 18-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου