Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βασίλης Κοντοζαμάνης.......Το ημερολόγιο μίας προεκλογικής εκστρατείας



Τις επισκέψεις του συνεχίζει στο Νομό Αρκαδίας ο Υποψηφίος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο κ. Κοντοζαμάνης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ανάγκη το κράτος να γίνει πιο δίκαιο και στην αξιοποίηση των ορεινών όγκων της Αρκαδίας:


“Πιο δίκαιο κράτος, γίνεται;”
“Σήμερα συνέχισα τις επισκέψεις μου στην εκλογική μας περιφέρεια. Σε μια από τις συναντήσεις που είχα, ένας καταστηματάρχης, ελεύθερος επαγγελματίας μου επεσήμανε λέγοντας: «Κύριε Κοντοζαμάνη, πλήρωσα την περαίωση, αλλά το παιδί μου δεν έχει βιβλίο στο σχολείο.»

Το πρόβλημα με τους νέους φόρους, τις έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στους πολίτες τον τελευταίο χρόνο είναι ότι τους έχουν εξαγριώσει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η αίσθηση της αδικίας ότι πληρώνεις το κράτος και δεν υπάρχει η ανάλογη ανταποδοτικότητα. Και εγώ ο ίδιος αισθάνομαι πολλές φορές αυτή την αδικία.

Δυστυχώς το ελληνικό κράτος έως σήμερα έχει πορευθεί με μια λογική περιφρόνησης του πολίτη. Ποτέ δεν αισθάνθηκε ο πολίτης ότι οι φόροι που πληρώνει πιάνουν τόπο. Αυτή είναι η μια αιτία και της φοροδιαφυγής. Η άλλη είναι οι αδυναμίες του ελεγκτικού μηχανισμού.

Από τις πρώτες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι η οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογούμενου και κράτους.

Αυτό απαιτεί ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα και πραγματική ανταποδοτικότητα του κράτους προς τον πολίτη.  Τα όσα εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο ΙΙΙ κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο δικό σας χέρι είναι να του δώσετε την ευκαιρία να τα εφαρμόσει με νέα πρόσωπα που έχουν νέες ιδέες, εμπειρία και όρεξη για δουλειά. “

Σε προτεραιότητα η αξιοποίηση των ορεινών όγκων
“Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ για άλλη μια φορά τα ορεινά χωριά του νομού μας, να συναντήσω και να συζητήσω με τους κατοίκους τους.

Οι ορεινοί όγκοι θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την ανάπτυξη του νομού μας και ειδικά στον τομέα του τουρισμού. Επιβάλλεται, η ολοκλήρωση των τεχνικών έργων στο οδικό δίκτυο και η ολοκληρωμένη προβολή των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών στοιχείων τους.

Με την κατάλληλη πολιτική μπορούμε να  δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση και την θετική ενεργοποίηση τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη δημιουργία μιας δυναμικής και ανταγωνιστικής τοπικής οικονομίας.”


1 σχόλιο: