Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μουσείο Επαγγελμάτων στο ιστορικό κτίριο της ΟΕΒΑ στην Τρίπολη.


 Ο Δήμος Τρίπολης  προτίθεται να δημιουργήσει ένα Μουσείο Επαγγελμάτων , συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν , στο ιστορικό κτίριο της ΟΕΒΑ  στην Τρίπολη. Πρόκειται για  ένα  αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αρκαδίας ( ΟΕΒΑ)  που είχε διαμορφωθεί ως ιδέα χρόνια πριν και τώρα θα πραγματοποιηθεί  με τη  συνεργασία και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας επιτροπής του Δήμου Τρίπολης και του Σχολικού εργαστηριακού κέντρου (ΣΕΚ)
.Ο Δήμαρχος Τρίπολης  Γιάννης Σμυρνιώτης  δήλωσε ότι πλέον υλοποιείται μία απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2010 ενώ θα μεταφερθούν εργαλεία και μηχανήματα στην ΟΕΒΑ όπου εκεί θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να δει πώς δούλευαν παλιότερα και τι μηχανήματα χρησιμοποιούσαν ενώ τόνισε και την αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αρκαδίας που είχε σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτοντα Φαίδων Κυδωνιάτη και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την περιοχή. Επίσης τόνισε πως με τη δημιουργία του Μουσείου θα υπάρξει και γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής και αξιοποίηση της πλατείας Φιλικών .

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ Τάκης Θεοδωρόπουλος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συνεργασία και η σύμπνοια που υπάρχει και σημείωσε ότι αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστούν και τα όποια θέματα προκύψουν.

Ο  Διευθυντής του ΣΕΚ και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Κοσκινάς σημείωσε πως στόχος τους είναι να γίνει γνωστή η σύνδεση του παρόντος και του παρελθόντος ορισμένων επαγγελμάτων, ενώ ήδη στο χώρο του Σχολικού εργαστηριακού κέντρου έχει ξεκινήσει η αναγκαία δουλειά και γίνεται και βιντεοσκόπηση της εργασίας και του τρόπου που δούλευαν παλιά ώστε να μπορούν οι επισκέπτες του Μουσείου να απολαύσουν τις δημιουργίες αλλά και το παρελθόν επαγγελμάτων που ελάχιστα υπάρχουν σήμερα. Ίσως και κανένα από αυτά. 
Στόχος είναι το Μουσείο Επαγγελμάτων να λειτουργήσει το καλοκαίρι. Ο Δήμος Τρίπολης ευελπιστεί ότι ,όταν αυτό συσταθεί θα γίνει πόλος έλξης τόσο για τους δημότες της Τρίπολης όσο και για κάθε επισκέπτη της πόλης . Σίγουρα θα αποτελέσει και έναν αξιόλογο προορισμό για τα σχολεία στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών τους εκδρομών . 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου