Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Η ασφάλεια αποτελεί πρώτιστο μέλημα για εμάς δήλωσε στις διαδοχικές αυτοψίες του ο Πέτρος Τατούλης σε Δερβένι, Λυκοποριά, και Πεταλού Κορινθίας.
Διαδοχικές αυτοψίες πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Απριλίου 2012, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη Λυκοποριά, στο Δερβένι και στην Πεταλού Κορινθίας, όπου έντονο είναι το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπια ενημέρωση του Περιφερειάρχη αλλά και των κατοίκων και για το πρόβλημα και για τον τρόπο αντιμετώπισής του. Παρόντες ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Πισιμίσης και Παπαγγελόπουλος, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, η μελετητική ομάδα που εξετάζει το φαινόμενο αυτό και την εξέλιξή του, αλλά και φορείς και κάτοικοι των περιοχών αυτών.
Ο κ. Τατούλης, απευθυνόμενος στους πολίτες, επανέλαβε την έγκριση εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ και του Γενικού του Γραμματέα κ. Αδρεαδάκη, κωδικού για την εφαρμογή πιλοτικής μελέτης, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι αποσπασματικής, η οποία θα λειτουργήσει ως πρότυπο για την αντιμετώπιση παρόμοιων ζητημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
«Αν παρέμβουμε αποσπασματικά ελλοχεύει ο κίνδυνος το πρόβλημα να μετατεθεί σε παρακείμενες περιοχές και για το λόγο αυτό προσεγγίζουμε ολιστικά το ζήτημα. Για την αντιμετώπιση ωστόσο των επειγουσών αναγκών οι τεχνικές μας υπηρεσίες θα παρέμβουν άμεσα καθώς, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαφαινόμενος κίνδυνος για τις πληγείσες οικίες, η ασφάλεια αποτελεί πρώτιστο μέλημα για εμάς. Για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών έχουμε ήδη εξασφαλίσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ».   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου