Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ NEXUS
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Τρίπολης στην 1η διεθνή έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού Nexus, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας από τις 29 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2012.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και με τις Ευλογίες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το περίπτερο του Δήμου Τρίπολης «κέρδισε» τις εντυπώσεις των διοργανωτών και των συμμετεχόντων και αποτέλεσε πόλο έλξης των επισκεπτών.
Ο Δήμος Τρίπολης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την εξέχουσα θέση του πολιτισμού και της ιστορίας, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής τη φυσική ομορφιά και τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει σε μια απόδρασή του στη μαγευτική Αρκαδική γη, να αναδείξει τον αγροτουρισμό και τα αγροτικά και τοπικά μας προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της 4ήμερης παρουσίας του Δήμου Τρίπολης στην έκθεση Nexus πραγματοποιήθηκαν σειρά επαφών μεταξύ ταξιδιωτικών πρακτόρων της περιοχής μας και συναδέλφων τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκαν στους ταξιδιωτικούς πράκτορες τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Δήμου μας και ερευνήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης στους ταξιδιωτικούς προορισμούς.
Παράλληλα, στα πλαίσια της έκθεσης,  η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε συσκέψεις με πολιτικούς, επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς αλλά και εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης με αντικείμενο τις ευκαιρίες και δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης και τη στρατηγική επιλογή για στοχευμένη επένδυση στον Τουρισμό ως εργαλείο ανάπτυξης.
Το περίπτερο του Δήμου Τρίπολης υπολογίζεται ότι το επισκέφτηκαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και να εντυπωσιαστούν με τις δυνατότητες που υπάρχουν τόσο κοντά στην Αθήνα.  Μεταξύ των πολλών επισκεπτών ήταν  ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, η ευρωβουλευτής  κ. Ρόδη Κράτσα, ο βουλευτής Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος  Λαζουράς καθώς και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης μαζί με  τον  Πρόεδρο του γραφείου Επιχειρηματικής Δράσης του Δήμου κ. Μανόλη Τερζάκη, με τους οποίους ο Δήμαρχος Τρίπολης είχε συζητήσεις σχετικά με τη σύνδεση των εορτασμών της Εξόδου του Μεσολογγίου και της Άλωσης της Τρίπολης.
Στο περίπτερο του Δήμου παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαφάνας, ο Πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Γιάννης Σαμπράκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ηλίας Τζανής και Νίκος Τσιαμούλος, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Μπουντρούκας μαζί με το μέλος Δημήτρη Λουκά.
Την εκπροσώπηση των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής είχαν ο Κώστας Μαρινάκος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και από το τμήμα τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ο Ηλίας Παπαδόπουλος.
Ο Δήμος Τρίπολης θέλει να ευχαριστήσει :
1.      Την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας για την προσφορά 10 δωρεάν διανυκτερεύσεων σε όσους ελάμβαναν μέρος στην κλήρωση
2.      Τον αθλητικό σύλλογο ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒ Αρκαδίας για τη συνεχή παρουσία τους, τη συμμετοχή τους και τη συνεισφορά τους στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής
3.      Τον ΕΟΣ Τρίπολης και τον ΣΑΟΟ για το υλικο που διέθεσαν και την παρουσία τους στην έκθεση
4.      Τους επιχειρηματίες του Τουρισμού του Δήμου Τρίπολης για την παροχή πολύτιμων υπηρεσιών
Η παρουσία του Δήμου Τρίπολης στην έκθεση εναλλακτικών μορφών Τουρισμού Nexus έρχεται ως συνέχεια των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλει η Δημοτική Αρχή να αναδείξει τον Τουρισμό ως στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης.  
Ενέργειες όπως η δημιουργία του traveltripolis.gr, η επίσκεψη των δημοσιογράφων τουρισμού στο Δήμο Τρίπολης, η ξενάγηση τουριστικών πρακτόρων αλλά και μεμονωμένες δράσεις προβολής που εντάσσονται στην ενιαία στρατηγική του Δήμου, αποτελούν απόδειξη της διάθεσης και των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Στόχος του Δήμου Τρίπολης είναι εκτός από την τουριστική προβολή και ανάπτυξη να συνεχίσουν παράλληλα μια σειρά συνεργασιών και δράσεων σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα την προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και αύξησης των τουριστικών προσόδων μέσα από  αναπτυξιακές δράσεις.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου