Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η ώρα της κάλπης


Ομαλά διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Μετά από αρκετά χρόνια η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και όπως φαίνεται το ποσοστό αποχής θα είναι μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος….

 Βενιζέλος: ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση
 Στη Θεσσαλονίκη και στο Β’ δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος που εξέφρασε την πίστη του ότι ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση
 "Ελπίζουμε πραγματικά πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση, έχοντας υπολογίσει τα πάντα με ψυχραιμία, με κοινή λογική και με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Δεν έχουμε στην Ελλάδα εκλογές σε δύο γύρους, ένα γύρο εκτόνωσης και ένα γύρο απόφασης. Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για τη χώρα, για την πορεία της, τη φυσιογνωμία της, μετά το 1974. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ότι σήμερα αποφασίζουμε. Δεν έχουμε στην Ελλάδα εκλογές σε δύο γύρους, ένα γύρο εκτόνωσης και ένα γύρο απόφασης. Μιλήσαμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια. Είπαμε όλη την αλήθεια. Οι πολίτες γνωρίζουν πλήρως τις καταστάσεις, τα προβλήματα, τους κινδύνους, τις προοπτικές. Η ψήφος του λαού προφανώς μας αφορά και περιμένουμε την κρίση του με απόλυτο δημοκρατικό σεβασμό.

Η σημερινή όμως ψήφος, η σημερινή απόφαση του λαού, αφορά τον ίδιο τον πολίτη, την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του. Αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα μας προσδιορίσει. Προσδιορίζει τον τρόπο που θα ζήσουμε, άρα περιμένουμε να δούμε που πηγαίνει η χώρα και ελπίζουμε πραγματικά πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση, έχοντας υπολογίσει τα πάντα με ψυχραιμία, με κοινή λογική και με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον", ήταν η πλήρης δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Παπούλιας: Ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 231 Εκλογικό Τμήμα Ιωαννίνων ενώ χαρακτήρισε "υπέρτερη στιγμή της δημοκρατίας" τη διεξαγωγή των εκλογών.
 "Ο πολίτης επιλέγει για το μέλλον, για το μέλλον των παιδιών του, για το μέλλον της πολιτείας", τόνισε ο πρώτος πολίτης της χώρας. 
 "Πρέπει να έχουμε μια πάνδημη συμμετοχή, καθαρό μυαλό και καθαρές επιλογές για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά από Δευτέρα", ήταν το κάλεσμα του κ. Παπούλια στους πολίτες. 

Παπαδήμος: κρίνεται η πορεία της  χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια
 "Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας", τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 63ο εκλογικό τμήμα στο 30ο Λύκειο Αθηνών στην Κυψέλη.
"Όλοι συμφωνούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι ίσως οι πιο κρίσιμες.Σήμερα, ο καθένας μας θα σταθμίσει και θα αποφασίσει όχι μόνο για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα αλλά και ποια θα είναι η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες" ανέφερε χαρακτηριστικά

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν πιστεύει ότι θα επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης, ο απερχόμενος πρωθυπουργός απάντησε λακωνικά: "Πιστεύω ναι".
 Παπανδρέου: όχι στο πισωγύρισμα
 Στις σημερινές εκλογές πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα προοδευτικό για να μην χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων, είπε πως «έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, δρόμο δύσκολο για να ορθοποδήσει η χώρα, για να κάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη, χωρίς εξαρτήσεις, ελεύθερη. Ξέρουμε ότι και δυνατότητες έχουμε και πλούτο και ανθρώπους. Δεν είμαστε μακριά αρκεί να βαδίσουμε σταθερά, χωρις πισωγυρίσματα, ειδικά τώρα που γυρίζει ο τροχός στην Ευρώπη και φυσάει άνεμος προοδευτικός"
Σαμαράς: ψήφος για σταθερότητα και ανάπτυξη
 "Σήμερα ο ελληνικός λαός ψηφίζει για το μέλλον των παιδιών του. Ψηφίζει για σταθερότητα, για ανάπτυξη, για ασφάλεια και για δικαιοσύνη", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.στις 9.20 το πρωί σε εκλογικό τμήμα της Πύλου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μεσσηνία.

Τσίπρας: ο λαός θα γυρίσει σελίδα
  "Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω του τις δυνάμεις της καταστροφής και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, ώστε την επόμενη μέρα ενωμένοι να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια νέα πορεία", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 633ο εκλογικό τμήμα στο συγκρότημα που συστεγάζονται το 27o και το 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών.

"Να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της δημιουργίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Σήμερα είναι μια μέρα γιορτινή. Μια μέρα χαράς. Διότι μετά από δυόμισι χρόνια βαρβαρότητας, επιστρέφει επιτέλους η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε" και πρόσθεσε: "Σήμερα το λόγο έχουν οι πολίτες, τον έχει ο λαός. Ο λαός θα βάλει τη σφραγίδα του, θα βάλει την υπογραφή του. Δεν μετράνε οι υπογραφές που έβαλαν άλλοι εξ ονόματός του. Ο λαός μας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για αλλαγή πορείας" και επισήμανε: "Δεν χωρά στη κοινή ευρωπαϊκή  μας πορεία η βαρβαρότητα των μνημονίων".
Παπαρήγα: μέτρα φωτιά τον Ιούνιο
«Έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό ότι έρχεται νέα θύελλα τον Ιούνιο και τους επόμενους μήνες. Δεν υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν καλοί διαπραγματευτές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ. Τίποτε δεν υπάρχει, όλα είναι μια μεγάλη παγίδα. Εμείς έχουμε μια θέση. Το ΚΚΕ είναι ισχυρό, υπάρχει ελπίδα», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου.
 Καρατζαφέρης: ψήφος λογικής όχι θυμού
Στο Παλιό Φάληρο ψήφισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης που τόνισε πως  «Συγκινήθηκα πάρα πολύ γιατί ξύπνησαν μνήμες μέσα μου, καθώς σε αυτές τις αίθουσες πήρα τα πρώτα μηνύματα για τη ζωή. Ο Έλληνας σήμερα πρέπει να ψηφίσει με λογική και όχι με θυμό. Πρέπει να επικρατήσει ομαλότητα και σταθερότητα για την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε δήλωσε και για το χαμό της Μαρίκας Μητσοτάκη. «Της οφείλω πολλά ήταν μια γυναίκα με ψυχή και καρδιά, το πιο έξυπνο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη».
Κουβέλης: το αποτέλεσμα στα χέρια του ελληνικού λαού
 Ο Φώτης Κουβέλης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο δεύτερο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου και τόνισε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να κρατήσουν την Ελλάδα ζωντανή…

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να κρατήσουν την Ελλάδα ζωντανή. Το αποτέλεσμα είναι στα χέρια του ελληνικού λαού. Είμαι αισιόδοξος», ανέφερε.

Μάνος: να κάνει ο πολίτης ότι λέει η καρδιά του
 Στο 1140 εκλογικό τμήμα στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι ψήφισε ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος δήλωσε«Αν ο κάθε πολίτης κάνει ότι λέει η καρδιά του, αν κάνει ότι θεωρεί σωστό, χωρίς μικροϋπολογισμούς, θα βγει σωστό αποτέλεσμα.
Είμαι αισιόδοξος, χαρούμενος, γιατί έφερα στην πολιτική με τη Δράση πολλούς νέους ανθρώπους και νομίζω ότι αυτό θα μετρήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Κατσέλη: ο πολίτης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του
«Σήμερα είναι γιορτή δημοκρατίας αλλά είναι και ώρα ευθύνης», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο Α’ Λύκειο Αγίων Αναργύρων . «Ο κάθε πολίτης παίρνει στα χέρια του την τύχη τη δική του και των παιδιών του». «Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, να αλλάξουμε πορεία και να επαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στη ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου