Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από την Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από την Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Αγ. Δημητρίου, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου στον Άγιο Δημήτριο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Αρκάδων, έξι ακόμα χορευτικά συγκροτήματα, με συνολικά πάνω από 150 χορευτές, οι οποίοι παρουσίασαν προγράμματα με χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Εκτός από το πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και την εξαιρετική δεκαμελή ορχήστρα, η οποία μάγεψε με τους μελωδικούς της ήχους και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους πολλά χρόνια πίσω, τότε που ο κόσμος τραγουδούσε την αγάπη, τον πόνο, την ξενιτιά και για όλες τις περιστάσεις της ζωής.
Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης μια μεγάλη φωνή του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού, ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει διαγράψει έως τώρα μία πολυετή και λαμπρή πορεία. Για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, την οποία παρέδωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αγίου Δημητρίου κος Ρήγας Τζαμτζής.
Η καλή οργάνωση της εκδήλωσης και το υψηλό χορευτικό επίπεδο όλων των χορευτικών ομάδων που συμμετείχαν, είχαν ως αποτέλεσμα η εκδήλωση να εισπράξει θετικά σχόλια από όλους όσους παρευρέθησαν. Με βάση αυτή τη θετική ανταπόκριση, η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου έχει αρχίσει ήδη τις σκέψεις για τη  διοργάνωση της επόμενης εκδήλωσής της, η οποία θα είναι μεγαλύτερης έκτασης και διευρυμένου λαογραφικού χαρακτήρα..
Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους υπεύθυνους των χορευτικών ομάδων, ως ένδειξη ευχαριστίας για τη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση και ως επιβράβευση για την άψογη παρουσία τους. Αναμνηστική πλακέτα απονεμήθηκε επίσης και στο δάσκαλο του χορευτικού ομίλου της Ένωσης Αρκάδων Αγίου Δημητρίου κο Φώτη Βελισσαρόπουλο, χωρίς τη βοηθεια του οποίου δε θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου
Η Ένωση Αρκάδων  Αγίου Δημητρίου ιδρύθηκε το 1975 και είχε αρχικά ως κύριο στόχο, τη σύσφιξη των σχέσεων των Αρκάδων, που κατοικούσαν στον Άγιο Δημήτριο. Με την  πάροδο των χρόνων, η Ένωση συνέχισε να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της, οι οποίες  αποσκοπούσαν στη διατήρηση κσι την αναβίωση των αρκαδικών εθίμων.
Με μια πορεία 30 και πλέον ετών, η Ένωση Αρκάδων έχει στο ενεργητικό της, πλήθος πνευματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Χορός για όλους!!
Το 1986, στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου, γεννήθηκε η χορευτική ομάδα της Ένωσης Αρκάδων. Στις χορευτικές συναντήσεις των μαθητών της, στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης επί της οδού Βάλτου 96, στον Άγιο Δημήτριο, διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα.
Στα πλαίσια της χορευτικής της ομάδας λειτουργούν τμήματα παιδικά κι ενηλίκων, τα οποία πέραν της διδαχής των χορών, έχουν ως στόχο τη μεταλαμπάδευση της ελληνικής κουλτούρας στις νεότερες γενιές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα και τις εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6946202783. Άτομο Επικοινωνίας: Μαρινάκη Κωνσταντίνα. Η εγγραφή στη χορευτική ομάδα είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου