Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη 36χρονος στην Κορινθία για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή αρχαίου αντικειμένου.Κατασχέθηκαν επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, ένας (1) αμφορέας, σπόροι και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης.


Συνελήφθη, χθες (16-7-2012) το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, γιατί  καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και είχε στο σπίτι του αρχαίο αντικείμενο.


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 36χρονου, όπου στην αυλή αυτής, βρήκαν και κατέσχεσαν, επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1,7- έως -2,5- μέτρα περίπου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, στην οικία του, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
  • Ένας (1) αμφορέας, που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
  • Φυτικά αποσπάσματα κάνναβης.
  • Έντεκα (11) σακουλάκια και πέντε (5) κουτάκια που περιείχαν σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους -855,96- γραμμαρίων.

Το κατασχεθέν αρχαίο αντικείμενο, θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, για να εκτιμηθεί η αρχαιολογική και εμπορική του αξία, από αρχαιολόγους.

Ο 36χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου