Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

5η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΤΕΖΩΝ

Φωτογραφία (από αριστερά): ο κ.ΠάνοςΑναγνωστόπουλος - Γεν.Γραμματέας της Π.Ε.Αρκάδων, ο κ.Ιωάννης Σμυρνιώτης - ΔήμαρχοςΤρίπολης, ο κ.κ.Θεόκτιστος - Μητροπολίτης Ανδρουσης, ο κ.κ. Αλέξανδρος -Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας, ο κ.Ευάγγελος Γιαννακούρας –Αντιπεριφερειάρχης, η αγία Μοναχή Αικατερίνη της Ι.Μ.Καλτεζών και ο κ.ΓεώργιοςΖαραφέτας – Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 5η (πέμπτη) Ημερίδα, που διοργάνωσεη Πανελλήνια Ένωση Αρκάδων, στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Καλτετζών. Το γεγονόςτης χρονιάς!!

Την σημασία και την αξία της ένταξης τωνΙερών Μονών της Αρκαδίας στα Προγράμματα του «Προσκυνηματικού-ΘρησκευτικούΤουρισμού της Ελλάδος» τόνισε η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, η οποία οργάνωσε την5η Ημερίδα στην ιστορική Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Καλτετζών.
Η Ημερίδα αυτή,η 5η από τις προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο Νομό Αρκαδίας,συνδιοργανώθηκε από την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, την Ιερά ΜητρόποληΜαντινείας & Κυνουρίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.ΕυάγγελοΓιαννακούρα και το Δήμαρχο Δήμου Τρίπολης κ.Ιωάννη Σμυρνιώτη.
Αμέσως μετά τηνΑρχιερατική Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία,όπου χοροστάτησε ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κκ.Αλέξανδρος, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανδρούσηςκκ.Θεόκτιστο, εκπρόσωπο τουΑρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ.Ιερώνυμου, πλαισιωμένοι από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς ΜητρόποληςΜαντινείας & Κυνουρίας κκ.ΘεόφιλοΑθανασόπουλο και συνεπικουρούμενοι από τον κλήρο της περιοχής, στον ΙερόΝαό Αγ. Νικολάου της Ιεράς Μονής, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, πουείχε έρθει από την Αθήνα, από την Τρίπολη με πούλμαν και την γύρω περιοχή,ακολούθησε η ανάπτυξη των θεμάτων της Ημερίδας.
Συντονιστής της Ημερίδας ήταν οκαθηγητής-δημοσιογράφος κ. Κων/νος Κουμπέτσος, ο οποίος είπε:
«Σεβασμιώτατοι, Άγιε εκπρόσωπε τουΜακαριωτάτου,
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,
Κύριε Δήμαρχε Τρίπολης,
Κυρίες και Κύριοι,
Ως συνιδρυτικό μέλος της Πανελλαδικής ΈνωσηςΑρκάδων, θέλω να σας αποκαλύψω ότι όταν προ δεκαετίας περίπου – και αριθμώ όχιαπό την γέννησή της, αλλά από την σύλληψη της Ένωσης, όταν αυτή ήταν σεεμβρυακή ακόμα κατάσταση – αρχίσαμε να προσπαθούμε να οργανώσουμε αυτήν τηνΈνωση, αναζητούσαμε τα καταλληλότερα στελέχη για τα διάφορα αξιώματα τηςΔιοίκησής της.
Τότε φάνηκαν και τα μεγάλα προβλήματα.Πολλοί υποψήφιοι με το ένα αξίωμα, περισσότεροι για το άλλο! Για ένα μόνο δενυπήρξαν διαφορές και άλλες γνώμες. Γιατο πρόσωπο του προέδρου μας! Για τον άνθρωπο που από τότε και έως σήμερα έχουμεπρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων τον Γιώργο Ζαραφέτα! Τον υποδειγματικόοικογενειάρχη και εξαίρετο επιχειρηματία.
Σήμερα είμαστε ευτυχείς που αμέσωςδιακρίναμε την αγάπη και την αφοσίωσή του στην Αρκαδία και την πίστη του σταΑρκαδικά Ιδεώδη, ώστε άνετα μπορούμε να πούμε ότι δικαιωθήκαμε!
Το έργο του, οι πράξεις του και η πορείατου, όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν αφιερωμένος στα μεγάλα και τα μικράπροβλήματα της Αρκαδίας, για τα οποία διαθέτει όλες τους τις δυνάμεις, είναιαψευδείς μάρτυρες της σωστής επιλογής μας. Αναρίθμητες οι πρωτοβουλίες και οιενέργειές του. Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι λαμπρές Ημερίδες που καθιερώσαμεγια την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Αρκαδία, μία από τις οποίεςπραγματοποιείται σήμερα στις Καλτεντζέςκαι σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
Εύχομαι να είναι πάντα καλά και άξιος νασυνεχίσει τα Έργα της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, για το καλό της αγαπημένηςμας Πατρίδας και για όλους τους Αρκάδες και τον καλώ να ανέβη στο βήμα.»
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζαραφέτας για να κηρύξειτην έναρξη των εργασιών της Ημερίδος, απευθύνοντας ένα χαιρετισμό. Ο Πρόεδροςμεταξύ των άλλων, είπε τα εξής:
«Ευχαριστώ τον φίλο και συνεργάτη κ.Κων/νοΚουμπέτσο για τα καλά του λόγια.
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη άγιε κκ.Θεόκτιστε, εκπρόσωπε του Αρχιεπισκόπου Αθηνών καιπάσης Ελλάδος κκ.Ιερώνυμου, ΣεβασμιώτατεΜητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρε, άξιο τέκνο της Αρκαδίας,φλογερέ Ιεράρχα, κ. Αντιπεριφερειάρχα Ευάγγελε Γιαννακούρα, ευφυή καιδραστήριε.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων αναγνωρίζει τηνευθύτητά σας, την ειλικρίνειά σας, καθ΄ότι μας έχετε δώσει δείγματα γραφής απότο παρελθόν, όταν εξ ολοκλήρου οι άρχοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οπολιτικός κόσμος της Αρκαδίας συμφωνούσε στην απομάκρυνση των στρατοπέδων απότην Τρίπολη, ήσουν ο μόνος ο οποίος μας δήλωσες και μας ενθάρρυνες πως: “Πρέπεινα αγωνισθείτε με νύχια και με δόντια να παραμείνουν τα στρατόπεδα στην Τρίπολη”.Από την πρώτη στιγμή, που ήρθαμε στο γραφείο σας και ζητήσαμε τη στήριξή σαςγια την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Αρκαδία, αξιολογήσατε το σκοπόκαι μας δηλώσατε “ο θρησκευτικός τουρισμός στην Αρκαδία μπορεί να εξελιχθεί σεμεγάλη τουριστική ανάπτυξη έχουμε πολλά μοναστήρια”. Όσο για την οδική πρόσβασητων Μοναστηριών, μας υποσχεθήκατε ότι θα μεριμνήσετε για το καλό και το πράττετε, αφού σε όλα τα αιτήματά μαςανταποκριθήκατε.
Κύριε Δήμαρχε Τριπόλεως Γιάννη Σμυρνιώτη,σας ευχαριστώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Δ.Σ., όπου αξιολογήσατε το σκοπότης Ημερίδας και δεχθήκατε να είστε και σεις συνδιοργανωτές και να φιλοξενήσετετην Ημερίδα. Επίσης θέλω να σας εκφράσω θερμά συγχαρητήρια για ό,τι πράττετεγια τους συνδημότες μας της Τρίπολης. Πιστεύουμε πως επί Δημαρχία σας και με τοάξιο Δημοτικό Συμβούλιο που σήμερα έχετε, θα εκπληρωθεί η ευχή μας να αποκτήσειο Δήμος ιδιόκτητο διοικητήριο και Πολεοδομικό κανονισμό.
Αγία Ηγουμένη και σεβαστές αδελφές,ευχαριστούμε για τη φιλοξενία της Ημερίδας και ιδιαιτέρως την αδελφήΑικατερίνη, η οποία μας έχει ιδιαιτέρως υποχρεώσει με τα όσα πράττει στομοναχικό – ασκητικό της βίο.
Αγαπητέ Πρόεδρε του Δημοτικού ΣυμβουλίουΜεγαλόπολης και πρώην συνάδελφε Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας Τάσο Κάβουρακαι εκπρόσωπε του Δημάρχου Μεγαλοπόλεως, σας εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ πουτιμάτε με την παρουσία σας την Ημερίδα μας και αποδεχθήκατε την πρότασή μας, η6η Ημερίδα να διοργανωθεί στο Δήμο σας στην Μεγαλόπολη.
Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο και δραστήριοΠεριφερειακό Σύμβουλο κ.Παναγιώτη Βαλασσόπουλο, που παρακολουθούμε τιςαρθρογραφήσεις σας στα ΜΜΕ, που σκοπό έχουν την προβολή της Περιφέρειας Πελ/σουκαι ιδιαιτέρως της Αρκαδίας.
Ευχαριστώ θερμά τον φίλο και ΔημοτικόΣύμβουλο Δήμου Τρίπολης κ. Ηλία Τζανή, τη Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Τρίπολης τηνκα Χριστίνα Ζαμπαθά, τον πρώην Δήμαρχο Βαλτετσίου κο Παπανικολάου Νίκο και τονΠρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αρκάδων κ.Ιωάννη Λιαμπώτη.
Ευχαριστώ τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης,την ΕΡΑ Τρίπολης και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μας βοηθάτε στηνεπιτυχία του έργου μας. Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω το κ.Χαραλαμπόπουλο καιτον κ.Μουστόγιαννη, τους καμεραμάν.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Γ.Σ. κ.ΣταύροΓκέσουρα, καθώς και το Δημοτικό Σύμβουλο Κάρλο Γιώργο, αλλά και το φίλο Πρόεδροτου Συλλόγου Παπαραίων κ.Αποστολόπουλο.
Ευχαριστώ το Γενικό Γραμματέα τηςΠανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων που με φλογερό ζήλο και αυταπάρνηση στηρίζει τοέργο της Ένωσης.
Ευχαριστώ τον κ.Γεώργιο Τομαρα, ΥπεύθυνοΤύπου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων και τον κ.Γεώργιο Ξυναδάκη, Γραμματέα τουΔιοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων.
Ευχαριστούμε τον πολιτευτή Αρκαδίας κ.ΚαρβελάΠαναγιώτη, που μας τιμά με την παρουσία του.
Ιδιαιτέρως δε ευχαριστώ τους καθηγητέςκ.Χρονόπουλο Νίκο, κ.Γιαννικόπουλο Ηλία και κ.Νικολόπουλο Φίλιππα, οι οποίοι μεμεγάλη προθυμία και ζήλο που τους διακρίνει, λόγω της μεγάλης αγάπης για ταΜοναστήρια της Αρκαδίας αποδέχθησαν την πρόσκληση και βρίσκονται σήμεραομιλητές στην Ημερίδα που διοργανώνουμε.
Επίσης ευχαριστώ τον καθηγητή καιδημοσιογράφο Κων/νο Κουμπέτσο για τα όσα έχει πράξει και πράττει για τηνεπίτευξη των σκοπών της Ένωσης, καθότι είναι από τα ιδρυτικά μέλη της.Θεωρείται για μας ο εμπνευστής και φάρος για τις δραστηριότητες της Ένωσης.
Φίλες και Φίλοι, Σας καλωσορίζω και σαςεκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ που αξιολογήσατε με την δέουσα σημασία τους σκοπούςτης Ημερίδας και είσθε μαζί μας. ...»
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος κ.Γ.Ζαραφέταςέδωσε το στίγμα και την ταυτότητα της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων λέγοντας:
«Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων είναι Ένωσηπροσώπων, που τα μέλη της έλκουν την καταγωγή από την Αρκαδία και κατοικούνστην Ελληνική Επικράτεια. Ο σκοπός της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων είναιπολυσήμαντος. Η πνευματική και κοινωνική προαγωγή των Αρκάδων, η Ανάπτυξη τουπνεύματος συνεργασίας αδελφώσεως και αλληλεγγύης μεταξύ τους, καθώς και ηπροάσπιση και διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.
Σύμφωνα με τους στόχους που ιδρύθηκε ηΠανελλαδική Ένωση Αρκάδων οργανώνει σήμερα αυτή την Ημερίδα με σκοπό τηνγνωριμία με την ιστορία των Ιερών Μονών της Αρκαδίας. Όλες οι μέχρι σήμεραεκδηλώσεις μας και παρεμβάσεις μας έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Η κίνησήμας αυτή αποσκοπεί στο να βοηθήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση της Αρκαδίας, πουείναι η μόνη αρμόδια για την ανάπτυξη της Αρκαδίας.
Έχουμε επίγνωση ότι δεν είμαστε εξουσία,αλλά απλοί πολίτες και πιστεύουμε ότι δια της Ενώσεως του αρκαδικού λαού αναδεικνύονταιθέματα που βοηθούν στην ανάπτυξη της Αρκαδίας και πως η φωνή μας θα ηχήσει στα αυτιάτων αρμοδίων.»
Στο σημείο αυτόο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και γιατην υπομονή τους που είχαν να τον ακούσουν.
Ακολούθησαν οιχαιρετισμοί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανθούσης κκ. Θεόκτιστο, από τοσεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κκ Αλέξανδρο, από τονΑντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα Ευάγγελο, από το Δήμαρχο Τριπόλεως κ.ΣμυρνιώτηΙωάννη και από την αδελφή-μοναχή Αικατερίνη.
Μετά τουςχαιρετισμούς ο Κωνσταντίνος Κουμπέτσος κάλεσε τους ομιλητές κι ανέπτυξαν ταθέματα, με τα οποία ήσαν επιφορτισμένοι για την Ημερίδα.
Ακολούθως ο κ.Κουμπέτσοςκάλεσε το Γενικό Γραμματέα της Πανελλαδικής Ένωσης Πάνο Αναγνωστόπουλο νααπονείμει τιμητική πλακέτα στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας &Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρο.
Στη συνέχειακάλεσε τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Γεώργιο Ζαραφέτα να απονείμειτιμητική πλακέτα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ανθούσης κκ. Θεόκτιστο για τοΜακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την αποδοχή της πρόσκλησης της ΠανελλαδικήςΈνωσης Αρκάδων να παρευρεθεί την Ημερίδα.
Στη συνέχειαεκλήθη ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ.Ιωάννης Σμυρνιώτης να παραλάβει τιμητική πλακέτααπό τον πρόεδρο κ.Γ.Ζαραφέτα για την στήριξη της Ημερίδας και αυτά που πράττειγια τον λαό της Τρίπολης.
Χαιρετισμόέστειλαν ο Υπουργός κ.Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Υπουργός κ.ΔημήτριοςΑβραμόπουλος, οι Βουλευτές κα Γεωργία Μαρτίσου, ο κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλοςκαι ο κ.Θεόδωρος Δρίτσας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης.

Δια το ΔιοικητικόΣυμβούλιο
Η Υπεύθυνη ΔημοσίωνΣχέσεων


Ραβανη Δήμητρα
Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου