Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Π. Τατούλης: Έργο πνοής για την περιοχή της Τριφυλίας και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Κυπαρισσίας




Έργο πνοής για την περιοχή της Τριφυλίας και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Κυπαρισσίας κατά την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012. 
Πρόσθεσε δε ότι το έργο αυτό πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το πώς ξεπερνιούνται οι δυσκολίες «όταν αποφασίζουμε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση με την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας».
Πριν την τελετή προηγήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου με τη Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν το Δήμο Τριφυλίας.
Ειδική αναφορά έγινε για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του οδικού δικτύου της Τριφυλίας με έμφαση στην Ολυμπία Οδό, για την οποία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε την αδιαπραγμάτευτη στάση της Περιφέρειας για την ολοκλήρωσή της μέχρι την Τσακώνα.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας έθεσε στη συζήτηση τα ζητήματα της Ολυμπίας Οδού, του λιμανιού της Κυπαρισσίας, του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας της εφορίας της Κυπαρισσίας, του Γυμνασίου – Λυκείου Γαργαλιάνων και του βιολογικού των Γαργαλιάνων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι ο Δήμος Τριφυλίας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως την ιδιαίτερη δυναμική του στον πρωτογενή τομέα και το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του Δήμου και ήδη έχουμε υπογράψει τη σύμβαση για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού του Αετού, αλλά και έχει συσταθεί ειδική ομάδα που θα εξετάσει τα προβλήματα μελετητικής ωριμότητας του βιολογικού καθαρισμού των Γαργαλιάνων».
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ότι για το λιμάνι της Κυπαρισσίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σήμερα για να επιλυθούν τα όποια τεχνικά προβλήματα υπάρχουν προκειμένου να προχωρήσει άμεσα «ένα έργο προτεραιότητας γιατί έχει στρατηγική σημασία ειδικά για την προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε επίσης την άμεση συνεργασία του Δήμου για τον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, ενώ επεσήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Λύκειο Φιλιατρών πρέπει να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες όλων μας για την μελετητική ωριμότητα του Γυμνασίου – Λυκείου Γαργαλιάνων και την  ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Σε ότι αφορά την  πιθανή παύση λειτουργίας κρατικών δομών, όπως το Νοσοκομείο και η εφορία Κυπαρισσίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι απέναντι στις ενέργειες εκείνες που υποβιβάζουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, όπως επίσης και την τοπική οικονομία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου