Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Έκθεση ερπετών απ’ όλον τον κόσμο στο Παράλιο Άστρος


Σας ενημερώνουμε ότι  το Ερπετόραμα ( έκθεση με ζωντανά ερπετά απ’ όλον τον κόσμο), για πρώτη φορά  παρουσιάζει τη συλλογή του στο Παράλιο  Άστρος Κυνουρίας για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2012.
 Η έκθεση  στεγάζεται  στο ισόγειο του  ξενοδοχείου Αλέξανδρος ( στο χώρο του πρώην super market) κοντά στην κεντρική πλατεία.
 Η συλλογή περιλαμβάνει όλα τα αντιπροσωπευτικά είδη φιδιών που υπάρχουν στον πλανήτη μας όπως:

Κόμπρες , κροταλίες , το μαύρο μάμπα, οχιές , αγκιστρόδοντα , πίθωνες ,βόες , ανακόντα  και τα σημαντικότερα ερπετά  της  ελληνικής  πανίδας ( οχιά, αστρίτης, δεντρογαλιά , λαφιάτης κ.α).
 Συνολικά 35 είδη φιδιών από Ασία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη.
  Η συλλογή  είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική στην Ευρώπη και η πρώτη που ιδρύθηκε στην Ελλάδα (1984) .
Έχει μορφωτικό και εκπαιδευτικό  χαρακτήρα – γεγονός που επιβεβαιώνει και σχετικό έγγραφο  του υπουργείου παιδείας που εκδόθηκε το  1989 -  και ενδείκνυται για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (βεβαίως και για ενήλικες!).
 Τα ερπετά βρίσκονται σε προθήκες  ασφαλείας η κάθε μία από τις οποίες  φέρει  ενημερωτική ταμπέλλα σε( 05) γλώσσες σχετικά με το όνομα (επιστημονικό και κοινό)  , χώρα προέλευσης, αν είναι δηλητηριώδες ή όχι, συνήθειες και πολλές άλλες πολύτιμες  πληροφορίες  για το κάθε ερπετό.
Στα γρούπς  των μαθητών ή άλλων επισ γίνεται  ιδιαίτερη ενημέρωση-ξενάγηση  και οι μαθητές φεύγοντας  έχουν αποκομίσει  πολλές  χρήσιμες πληροφορίες όπως : γιατί τα φίδια είναι χρήσιμα και δεν πρέπει να τα σκοτώνουμε , ποιος είναι ο ρόλος τους στην ισορροπία των οικοσυστημάτων , γιατί κάποιες φορές  μας δαγκώνουν  , τι κάνουμε σε αυτές τις  περιπτώσεις  και πολλές άλλες πληροφορίες. 
Η έκθεση    λειτουργεί  καθημερινά ( και Σαββατοκύριακα) για την περίοδο της  Άνοιξης   από τις 11 το πρωί  έως τις 09 το βράδυ.
Η είσοδος για το κοινό είναι (05) Ευρώ για τους ενήλικες και (03) Ευρώ για τα παιδιά. Για τους μαθητές σε γρούπς  η είσοδος είναι ( 2,5) Ευρώ ενώ η είσοδος για τους συνοδούς καθηγητές είναι δωρεάν.
 Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του  Συλλόγου Προστασίας  Ερπετών  Πάτρας.
Υπεύθυνος συλλογής
Κωσταντίνος  Καραλής , καθηγητής ΠΕ4 
Τηλέφωνο  επικοινωνίας:  2610-623736
          Κινητά:                          6936068854/6937200028

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου