Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά στην Πελοπόννησο η υλοποίηση του προγράμματος αστικής ανάπλασης Jessica ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ


Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του προγράμματος αστικής ανάπλασης Jessica ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και εκπροσώπους της Eurobank, που αποτελεί το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του Μηχανισμού, οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους παρουσίασαν τις προτάσεις τους για υποβολή στο πρόγραμμα και αξιολόγησή τους. 

 Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το πρόγραμμα Jessica για τα δεδομένα της χώρας και μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, «ιδίως μάλιστα μετά τις εκτιμήσεις ότι πάνω σε αυτή τα βάση θα δομηθεί η 5η Προγραμματική Περίοδος, αλλά και το νέο μοντέλο οικονομίας για τη χώρα. Για αυτό το λόγο ανοίγουμε το πρόγραμμα σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι μόνο στους πιο μεγάλους, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί».
Πρόσθεσε επίσης ο Περιφερειάρχης ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα καθώς με τη μόχλευση των πόρων του θα έχουν όφελος και οι δομές και θα αναπτυχθεί επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως βασική λογική τη μετατροπή των πόρων του ΕΣΠΑ σε δανειακούς πόρους, ανακυκλώνοντας τους, μοχλεύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και παρέχοντας κίνητρα επιχειρηματικότητας.
Για την επιτυχία του προγράμματος έθεσε ως προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης την άμεση συνεργασία όλων των φορέων καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι σφιχτά και οι απαιτήσεις πολλές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου