Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Πολιτική ανασκόπηση




Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, διάστημα αρκετό για να βγουν συμπεράσματα από τη νέα διακυβέρνηση της χώρας και να μην αναλωθούμε στις χιλιοειπωμένες εκτιμήσεις των πρώτων ημερών. Οι πολίτες που για μας έχουν πάντα αλάθητο κριτήριο, δεν έδωσαν αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα  και έτσι έμμεσα οδηγηθήκαμε στη συγκυβέρνηση των «τριών».
Στόχος τουλάχιστον με όσα έλεγαν προεκλογικά η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και η βελτίωση της οικονομίας μας, που με άλλο εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα γινόταν και θα ερχόταν η καταστροφή της χώρας, σύμφωνα πάντα με όσα έλεγαν τα τρία κόμματα της παρούσας συγκυβέρνησης.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ προεκλογικά και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις τόνιζε την ανάγκη να υπάρξει μια συγκεκριμένη στρατηγική, μια κυβερνητική κεντροαριστερή πολιτική, που θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάκαμψης και θα δώσει στους πολίτες ένα αίσθημα ελπίδας.
Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε και που βρισκόμαστε !!!
Για τη ΝΔ δεν έχουμε να πούμε πολλά! Είναι από την ιστορία της και τη φυσιογνωμία της στενά συνδεδεμένη με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική λαίλαπα, με τη δύναμη των αγορών και το συντηρητισμό. Μην ξεχνάμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Μέρκελ, ο Σαρκοζί ανήκουν στην ίδια πολιτική πλευρά με τη ΝΔ, εξάλλου οι βουλευτές της ΝΔ πριν λίγο καιρό ψήφισαν τα δυσβάστακτα μέτρα του μνημονίου. Επομένως τι να περιμένει κάποιος;
Όσο για το ΠΑΣΟΚ; Καμία κατεύθυνση, πλήρης πολιτική σύγχυση!!! Πώς θα αλλάξουν το μνημόνιο αυτοί που το έφτιαξαν και το στήριξαν με σθένος; Η ανασυγκρότηση ήδη έγινε αφού πήγαμε σε ένα εντελώς αρχηγικό κόμμα όπου ο «ένας», κάνει ότι θέλει χωρίς καμία συμμετοχή και πυξίδα. Άλλα στελέχη έφυγαν, άλλα ετοιμάζονται να κάνουν νέο κόμμα. Άλλοτε θέλουνε το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, άλλοτε προχωράμε χωρίς αυτόν, άλλοτε βάζουμε βουλευτές στην κυβέρνηση, άλλοτε τους αποκλείουμε, άλλοτε ψηφίζουμε όλοι μαζί νομοσχέδιο και άλλοτε στο ίδιο θέμα οι μισοί είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν. Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, το ανασυγκροτημένο!
Και πάμε τέλος εκεί που σαν ΔΙΚΤΥΟ θεωρούμε ότι υπάρχει ιστορικό πλέον θέμα, στη νεόκοπη ΔΗΜΑΡ! Ο ίδιος ο πρόεδρος της, σε συνάντηση μαζί μας το Φεβρουάριο του 2012 στην Τρίπολη, δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχουν πια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Σαμαράς και Βενιζέλος, γιατί αυτοί έφταιξαν εξ ολοκλήρου για το χάλι της χώρας. Υποσχέθηκε ότι πάμε σε νέες πολιτικές, σε νέα κόμματα. Εμείς, έλεγε φέρνουμε την ελπίδα, το νέο όραμα! Και μετά από λίγο καιρό η ΔΗΜΑΡ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να βρίσκεται να εκτελεί τις εντολές της Τρόικας, για να «σώσει» την Ελλάδα!
Αλήθεια πιστεύουν στη ΔΗΜΑΡ ότι έτσι θα σώσουν τη χώρα, με τα νέα οριζόντια μέτρα? Με βάθεμα της ύφεσης? Με την εφεδρεία? Με τις αδιαφανείς διαδικασίες πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας? Μα ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν αυτά και γι’ αυτό έχουν τόσα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα.
Προοδευτική κοινωνική πολιτική δεν είναι η οικονομική εξαθλίωση του λαού, δεν είναι το ξεπούλημα κάθε δημόσιου πλούτου και κυρίως δεν είναι η εσωστρέφεια και οι μυστικές αποφάσεις που αφορούν τους πολίτες και το μέλλον της χώρας. Σαν ΔΙΚΤΥΟ Αρκαδίας πιστεύουμε ότι η εσωστρέφεια εκτός από τους τρεις συγκυβερνώντες, αφορά και το ΣΥΡΙΖΑ. Η απήχηση που είχε στην κοινωνία πρέπει να θεμελιωθεί και να αναπτυχθεί, ως αντιπολίτευση πρέπει να αποβάλλει άμεσα το φοβικό και κλειστό χαρακτήρα του. Η εξωστρέφεια, η μαζικότητα, το άνοιγμα στην κοινωνία πρέπει να ενισχυθούν ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να οδηγηθεί σε μια συγκεκριμένη, ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση κεντροαριστεράς.
Ο πολιτικός χρόνος δεν περισσεύει. Κάθε κόμμα ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες που του αναλογούν. Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ είναι παρόν, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής κεντροαριστερής πρότασης που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

 Δίκτυο Αρκαδίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου