Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σε ύφεση η φωτιά στη Μεγαλόπολη


Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες στη Μεγαλόπολη, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, απείλησε σπίτια και τραυμάτισε έξι ανθρώπους.
Οι θυελλώδεις άνεμοι, που κατά τόπους έφταναν και τα 8 μποφόρ, έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη της κατάσβεσης μπήκαν και τα εναέρια μέσα, τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης από τη θέση Ανεμοδούρι και εκκενώθηκαν τα χωριά Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι. Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν απειλούνται σπίτια.
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Σωτήρης Γεωργακόπουλος, αντιστράτηγος Δυτικής Ελλάδας, η κατάσταση με το πρώτο φως της ημέρας είναι καλύτερη, η φωτιά έχει περιοριστεί σε μια δύσβατη περιοχή. Εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη και ενδέχεται σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο.
Η φωτιά στη Μεγαλόπολη έγινε αιτία να τραυματιστούν τέσσερις πυροσβέστες (αναπνευστικά προβλήματα) και δυο πολίτες. Ο ένας απ’ αυτούς, ένας 60χρονος, έχει τραυματιστεί σοβαρά κι έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ.
Η φωτιά στην Αρκαδία δεν είναι η μοναδική που πρέπει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική. Από τις 02:30 τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη φωτιά σε πευκοδάσος στην περιοχή Σολομός Κορινθίας. Επί τόπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία αεροσκάφη.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Ανάβρα Μαγνησίας, στο Δαμάσι Λάρισας και στην περιοχή Μοναστήρι στις Οίνουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου