Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

«Δεν κόβει ταχύτητα ο Αστέρας»



Στην παρθενική του ευρωπαϊκή εμπειρία ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε ήδη μια πρόκριση επί της Ίντερ Μπακού, ενώ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη Μαρίτιμο από την Πορτογαλία.
 Σήμερα λοιπόν η UEFA, του έκανε στην ιστοσελίδα της ένα αφιέρωμα στην πορεία της ομάδας φιλοξενώντας παράλληλα και δηλώσεις από τον προπονητή του Αστέρα Σάκη Τσιώλη.


Η αναφορά ξεκινά από την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, όταν το 2004 ξεκίνησε την ανοδική του πορεία από τα αλώνια της Δ’ Εθνικής ως τη Super League. Το 2007 έφτασε να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, κάνοντας εντυπωσιακό ντεμπούτο, νικώντας Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά.

Ως πρωτάρης και στην Ευρώπη, κατάφερε να πάρει την πρόκριση, έστω και στη διαδικασία των πέναλτι στην Τρίπολη. Σε δηλώσεις του στο uefa.com ο Σάκης Τσιώλης δεν έκρυψε τη χαρά του για την μέχρι τώρα, άκρως επιτυχημένη πορεία του Αστέρα στο Europa League: «Χάρηκα πάρα πολύ για τους παίκτες μου και την πόλη. Ένιωσα και ανακουφισμένος, καθώς αξίζαμε την πρόκριση, βάσει της απόδοσής μας και στα δύο παιχνίδια».

Ο Έλληνας τεχνικός είχε προετοιμάσει τους παίκτες του για το ενδεχόμενο των πέναλτι: «Με δεδομένο ότι αυτές οι αναμετρήσεις είναι νοκ-άουτ, έπρεπε να έχουμε προετοιμαστεί για την πιθανότητα να φτάσουμε στα πέναλτι. Οι παίκτες μου ήταν έτοιμοι, ειδικά πνευματικά. Το είδα στα μάτια τους μετά την παράταση. Η συγκέντρωσή τους φάνηκε όταν χάσαμε το πρώτο πέναλτι. Δεν αποθαρρύνθηκαν και ανέτρεψαν την κατάσταση».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Μαρίτιμο, ο Τσιώλης σημείωσε: «Είναι πιο δυνατή ομάδα από την Ίντερ Μπακού, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί αμυντικά, αλλά και να σκοράρουμε. Αν καταφέρουμε αυτά, τότε θα έχουμε την ευκαιρία μας στην Πορτογαλία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πειθαρχία, την αμυντική λειτουργία, την ένταση και τον ρυθμό της ομάδας μου. Πρέπει όμως να βελτιώσουμε έναν τομέα, απέναντι στην Ίντερ Μπακού δημιουργήσαμε τις διπλάσιες ευκαιρίες από τους αντιπάλους μου, αλλά σκοράραμε τα ίδια γκολ. Πρέπει να βελτιώσουμε την τελική μας προσπάθεια».

Αυτή είναι και η πρώτη φορά του Σάκη Τσιώλη σαν προπονητή που έχει ομάδα στην Ευρώπη, καθώς σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με τη Λάρισα και για αυτό ξέρει τι σημασία έχει για την Τρίπολη, μια πόλη 45.000 κατοίκων, αυτή η επιτυχία.

«Ολόκληρη η πόλη είναι ενθουσιασμένη με την ευρωπαϊκή περιπέτεια του Αστέρα και ανυπομονούν για το παιχνίδι της Πέμπτης. Υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα, παρά την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο οι οπαδοί έχουν βρει τη διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Ο Αστέρας όμως είναι ένας υγιής σύλλογος μέσα και έξω από το γήπεδο και για αυτό ο Τσιώλης θεωρεί πως αυτή είναι η αρχή της ομάδας για μια μακρά πορεία: «Όλα είναι τακτοποιημένα. Ο Αστέρας έχει το δικό του γήπεδο, το δικό του προπονητήριο, τους καλύτερους ανθρώπους σε κάθε θέση και οι παίκτες μπορούν να συγκεντρωθούν μόνο στο παιχνίδι τους. Νιώθουμε προνομιούχοι σαν επαγγελματίες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου