Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Μαίνεται η φωτιά στη Μεγαλόπολη .Δύο σοβαρά τραυματίες.Εκενώνεται αυτη την ώρα το χωριο Ρούτσι . Κινδυνεύει ο ΒουτσαραςΣε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα ένας 60χρονος πολίτης μεταφέρεται στην Αθήνα
- Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Ανεμοδούρι και έκαψε σπίτια και αποθήκες
- 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην μάχη της κατάσβεσης
- Τι λέει ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης στο Νewsit
Εκτός ελέγχου βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού και πολλές αποθήκες και εργοτάξια.

Επίσης από την φωτιά έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες κατά την διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό. Πρόκειται για μια γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε δύο σε νοσοκομείο των Αθηνών. Στην Αθήνα μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 17:00 και η γυναίκα που είχε τραυματιστεί αλλά η κατάσταση της δεν είναι σοβαρή.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας ο 60χρονος βρισκόταν σε ένα εργοτάξιο που έχει πάνω στο τρακτέρ του. Η φωτιά των κύκλωσε και δεν μπόρεσε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Αυτή την στιγμή, όπως είπε ο δήμαρχος η φωτιά είναι σε ένα μεγάλο μέτωπο περίπου 6 χιλιομέτρων και είναι εκτός ελέγχου. Το μέτωπο όπως είπε ο κ.Μπούρας αρχίζει ανατολικά από το Ανεμοδούρι και εκτείνεται δυτικά των χωριών Βουτσαρά και Ρούτσι.
Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου