Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Άμεση εξασφάλιση 40-50.000 ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές κτηνοτρόφων



Απαντώντας σε επερώτηση για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες  πυρκαγιές κτηνοτρόφων, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανακοίνωσε την άμεση εξασφάλιση για το σκοπό αυτό 40-50.000 ευρώ τις επόμενες δέκα ημέρες, «αν και δεν έχουμε αυτή την ευθύνη, την οποία έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την κεντρική κυβέρνηση, γιατί τα προβλήματα του τόπου μας και καλύτερα τα γνωρίζουμε και τα αντανακλαστικά μας λειτουργούν πιο γρήγορα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών τους αυτό το καλοκαίρι ξόδεψε χρήματα που αντιστοιχούν δύο φορές στον προϋπολογισμό της, παρά το γεγονός ότι οι προβλεπόμενοι Κοινοί Αυτοτελείς Πόροι που έχουν καταβληθεί από την κεντρική κυβέρνηση αντιστοιχούν στο 20% των προβλεπόμενων για το 2012» τόνισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε αυτή την περίπτωση υπερέβη τις αρμοδιότητές της προκειμένου να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, χωρίς να υπολογίσει το κόστος».
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ανακοίνωσε τέλος την εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από συμφωνία του ιδίου με ξένη χώρα, μέσω του οποίου «έχοντας πλήρη επίγνωση της δεινής θέσης των ανθρώπων μας, έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του και για το λόγο αυτό δεν θα απαιτείται ιδία συμμετοχή». 
      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου