Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ένταση στην Τρίπολη για τα σκουπίδια





Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη το απόγευμα με αφορμή την παράνομη απόθεση απορριμμάτων στη Μεγαλόπολη. Τι δήλωσαν οι δήμαρχοι…

Την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία συνέλαβε τρεις ημεδαπούς για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Η προέλευση τους από την Τρίπολη.

«Τρία φορτηγά έφεραν τα σκουπίδια και με σκαφτικό μηχάνημα σε δασική περιοχή τα σκέπαζαν. Προσφύγαμε στον φορέα διαχείρισης στέρεων αποβλήτων στην Περιφέρεια. Ο δήμος Τρίπολης ανέλαβε την ευθύνη και ενδιαφέρθηκε να τα απομακρύνει. Έχει παραδεχθεί ότι είναι σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης και το έχουν καταθέσει και οι οδηγοί και αυτοί που τα μεταφέρουν» είπε στο newsit.gr ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Παναγιώτης Μπούρας

Όπως σημείωσε, οταν ένας δήμος συνάπτει συμβάσεις με εργολάβους για μεταφορά εκτός δήμου οφείλει να γνωρίζει τον τόπο προορισμού και να έχει τιμολόγια σφραγισμένα προς τον τόπο προορισμού που πρέπει να είναι νόμιμος.

Σε επικοινωνία του newsit.gr με τον δήμαρχο Τρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη διευκρινίστηκε ότι τα τρία άτομα που συνελήφθησαν δεν ήταν υπάλληλοι του δήμου.

«Ούτε υπάλληλοι του δήμου ήταν ούτε κάποιοι που είχαν σύμβαση με τον δήμο. Απλώς ήταν ο αδερφός του αναδόχου που έχει κάποια σύμβαση μεταφοράς απορριμάτων με τον δήμο Τρίπολης με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του αναδόχου. Απ' όσο έχω ενημερωθεί τον οδήγησε σε κάποιο αγροτεμάχιο κάποιος από την περιοχή που είχε σκάψει έναν λάκκο και ενταφίασαν κάποια απορρίμματα και κάποια υλικά, λάστιχα κτλ.».

Όπως είπε ο κ. Σμυρνιώτης, πρόκειται για αστικά απορρίμματα και κάποιες σακούλες οι οποίες παρέπεμπαν σε καταστήματα της Τρίπολης. Το περιστατικό σημειώθηκε στην τοπική κοινότητα Γέφυρας του δήμου Μεγαλόπολης.

«Δυστυχώς το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σε τραγική κατάσταση ειδικά μετά από την 1/7 που έκλεισαν με διοικητική από φάση της περιφέρειας οι ΧΑΔΑ. Εχει ξεκινήσει μια διαδικασία διαγωνισμού εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά δεν ξέρουμε πότε θα καταλήξει, την δε ευθύνη της διαδικασίας την έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ελπίζω να μην ξαναφτάσουμε πάλι σε καταστάσεις τύπου Πύργου που αναγκάστηκε τόσο η κυβέρνηση όσο και η αυτοδιοίκηση να κηρύξουν το δήμο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας σε έκτακτης ανάγκης και να ξανανοίξουν τον ΧΑΔΑ και τον δεματοποιητή οι οποίοι είχαν κλείσει με δικαστικές αποφάσεις» είπε ο κ. Σμυρνιώτης.

Στην συνεδρίαση της Τρίτης δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ενώ ο κ. Σμυρνιώτης πρότεινε αυτό να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση καθώς το συμβούλιο έπρεπε να συζητήσει το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο:






2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o Σμυρνιωτης ειναι τελικα ο χειροτερος Δημαρχος που εχει περασει απο τον Δημο Τριπολης.
    Αισχος!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή