Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«σημεία ομιλίας Σαχινίδη στην Τρίπολη»


Σε μια γεμάτη αίθουσα στo ξενοδοχείο «Μαίναλον» (Τρίπολη) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24-10) η ομιλία του κ. Φίλιππου Σαχινίδη (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λαρίσης). Πέρα από την ομιλία εξελίχθηκε ένας παραγωγικός και αυθόρμητος διάλογος, με τη συμμετοχή πολιτών, κάτι που δείχνει ότι το μέλλον πρέπει να ανήκει στην Πολιτική.
Τα κύρια σημεία της ομιλίας του κ. Σαχινίδη ήταν:
1.Χρειάζεται ταχύτητα, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα, με στοχευμένες δράσεις στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας και συνολικού ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
2. Τα χρήματα που δόθηκαν για ανάπτυξη και επενδύσεις δεν κατανεμήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν αναπτύχθηκε μια ανθεκτική παραγωγική τάξη, απλά εξυπηρετήθηκε η κατανάλωση και αυξήθηκαν τα επιδόματα σε όλους.
3. Υπήρξαν μεγάλες δαπάνες για την υγεία, αλλά αναποτελεσματικές. Ακόμα και στην Παιδεία, κυρίως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπήρξαν σχετικά μεγάλες δαπάνες, όμως αν ρωτήσουμε τους συμπολίτες μας αν μένουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες τους η απάντηση που θα λάβουμε είναι αρνητική.
4.Η κεφαλαιακή διευκόλυνση των τραπεζών είναι σημαντική για την αναπτυξιακή προοπτική και εξυπηρέτηση των πολιτών.
5.Οφείλουμε ΤΩΡΑ να πούμε ναι σε ένα παραγωγικό πρότυπο με προσέλκυση επενδύσεων και παράλληλα υποκατάσταση εισαγωγών (ανάπτυξη κυρίως πρωτογενούς τομέα, με επαναπροσδιορισμό του δευτερογενή και τριτογενή).
6. Με πολιτικό κόστος ακολουθήσαμε το σύνθημα: «Πρώτα η χώρα και μετά η παράταξη». Το πληρώσαμε και πληγήκαμε πολιτικά. Πληρώσαμε το τίμημα να σηκώσουμε μόνοι μας στην πλάτη τη χώρα το 2009. Δεν έχουμε το αλάθητο. Αυτό δε σημαίνει όμως πλέον ότι δε θα συσταθούμε και αντιστοιχηθούμε στην κοινωνία και τους πολίτες. Είμαστε διατεθειμένοι να επανασυστηθούμε ριζοσπαστικά και σοσιαλδημοκρατικά, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το κάνουμε. Οφείλουμε να απαντήσουμε στα σύγχρονα ζητήματα συνολικά και να σχεδιάσουμε εμείς οι ίδιοι το σχέδιο ανασύστασης της χώρας και του πολιτικού μας φορέα.
7.Θυμόμαστε την τότε αξιωματική αντιπολίτευση τι έλεγε και πώς έπραττε τη διετία 2009-2011. Πρέπει να θυμίζουμε τι σημαίνει υπευθυνότητα και πώς το ΠΑΣΟΚ δρα, με παρουσία στην Κυβέρνηση και όχι εύκολα λόγια, με πρωτοβουλίες και όχι απλές δηλώσεις.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου