Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία της αντιπολίτευσης στη Γορτυνία: «Δήμαρχος της σπατάλης ο κ. Γιαννόπουλος»!

Καταγγελία της αντιπολίτευσης στη Γορτυνία: «Δήμαρχος της σπατάλης ο κ. Γιαννόπουλος»!


Κοινή δήλωση – Καταγγελία κατατέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας την 19η Οκτωβρίου 2012, από τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης  «Γορτυνία νέα εποχή», «Γορτυνία ο τόπος μας», «Γορτυνία Γορτυνίων», τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Σακελλαρίου Ιωάννη και άλλους πέντε συμβούλους.Η κοινή δήλωση – καταγγελία έχει ως εξής: «Οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Γορτυνίας, προερχόμενοι από ένα ευρύ φάσμα δημοτικών παρατάξεων, προσυπογράφουμε το παρόν κείμενο, ως μία ενέργεια που έχει στόχο να βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες και στην κατρακύλα του δήμου Γορτυνίας, με κύριο υπαίτιο τον δήμαρχο.

Αφορμή είναι η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Για άλλη μια φορά ο δήμος Γορτυνίας διεκδικεί πρωτιά για το βιβλίο Γκίνες!
Μονομιάς φέρνει στο δημοτικό  συμβούλιο πρόταση για να κάνουν αποδεκτές δεκαεφτά μελέτες. Μελέτες, που εντάσσονται στη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων και που γίνονται με αδιαφανής, αναξιοκρατικούς και πελατειακούς τρόπους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οκτώ από αυτές τις μελέτες έχουν ανατεθεί σε ένα μελετητικό γραφείο! Και ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν προτάσεις και προσφορές από άλλους μελετητές, σαν να μην υπάρχουν στην περιοχή. Κανείς δεν αντιτίθεται στην ανάγκη να γίνουν έργα στα χωριά μας και όπου χρειασθεί
να προηγούνται μελέτες. Δεν πρόκειται όμως γι αυτό. Ο κ. Γιαννόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων και της βιομηχανίας των μελετών.  Αλλά είναι και δήμαρχος της σπατάλης. Και άλλη φορά έχουμε καταγγείλει ότι λειτουργεί με έναν παράξενο, δικό του τρόπο στην αξιολόγηση των προτεραιοτήτων. Είναι χαρακτηριστική η ανάθεση μελέτης 15.000 ευρώ για τον πολεοδομικό σχεδιασμό της  Γορτυνίας !!! όταν αυτό, είναι γνωστό, ότι με βάση τον Καλλικράτη είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
Πέρα από τις σκοπιμότητες και τις πελατειακές σχέσεις στα δύο χρόνια που διοικεί το δήμο, με τις ενέργειές του, δείχνει ότι είναι και κατώτερος των περιστάσεων. Σε μια εποχή που η Ελλάδα βουλιάζει, η Γορτυνία ερημώνεται και μεγάλη μερίδα του πληθυσμού χειμάζεται από τη φτώχεια, ο δήμαρχος συνεχίζει το πάρτι των αναθέσεων και των αναπλάσεων. Εδώ εξαντλείται το αναπτυξιακό του όραμα και η υπευθυνότητά του για τη σωστή αξιοποίηση των χρημάτων του δήμου.
Ακριβώς επειδή έχει διαφορετικές προτεραιότητες από ότι η Γορτυνία καταστρατηγεί και τις δημοκρατικές λειτουργίες του δημοτικού συμβουλίου. Στο παρά πέντε και μετά από πολύ πίεση, μας έδωσαν κάποιες εισηγήσεις και όχι τις μελέτες. Μελέτες, που ξαφνικά ωρίμασαν όλες σε μια μέρα και μας τις έφεραν όλες μαζί ώστε να μην προλάβουμε να κάνουμε ούτε το στοιχειώδη έλεγχο.
Στο ίδιο μοτίβο και η συζήτηση για το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Γορτυνίας, για τα επόμενα δύο χρόνια. Μια πολυσέλιδη έκθεση ιδεών που την πλήρωσε ακριβά ο δήμος σε συμβούλους, μας την ταχυδρόμησαν στα email, μερικές ώρες πριν τη συνεδρίαση. Έτσι αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος τη διαφάνεια, τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, τη διαβούλευση και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών. Ο τρόπος που λειτουργεί ο δήμαρχος είναι ξεπερασμένος και προκλητικός  σε σχέση με ότι χρειάζεται σήμερα η Γορτυνία. Δεν πάει
άλλο… Από την πλευρά μας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να θέσουμε φρένο στις αυθαιρεσίες και στη φαυλότητα.
Δημητσάνα, 19 Οκτωβρίου 2012
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος ( επικεφαλής της παράταξης «Γορτυνία Νέα Εποχή)
Αλβενιώτης Κων/νος
Κανέλλος Νικήτας
Μπαρούτσας Νεκτάριος
Πετρόπουλος Γεώργιος
Αποσκίτης Ηλίας  (επικεφαλής της παράταξης «Γορτυνία  ο  τόπος μας)
Κανελλόπουλος  Γεώργιος
Κουντάνης Κων/νος  ( επικεφαλής της παράταξης «Γορτυνία Γορτυνίων»)
Σακελλαρίου Ιωάννης  ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος»
Kalimera arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου