Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου στο Φεστιβάλ «Γεύση & Παράδοση» στο Κρυονέρι Αττικής



Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου συμμετείχε στο φεστιβάλ με τίτλο «Γεύση & παράδοση» ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Κρυονερίου Αττικής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών του Δήμου.
Το φεστιβάλ έλαβε χώρα μπροστά στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κρυονερίου, με τη συμμετοχή πολλών φορέων, οι οποίοι εξέθεσαν παραδοσιακά προϊόντα των εκάστοτε περιοχών και τοπικά εδέσματα.

Με τη συνδρομή του σχεδόν καλοκαιρινού καιρού, το φεστιβάλ είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τις παραδοσιακές γαστρονομικές απολαύσεις, όπως αυτές πέρασαν από γενιά σε γενιά, κι άλλοι πολλοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά την παραδοσιακή κουζίνα και  τα προϊόντα της κάθε περιοχής.
Στο εκθεσιακό περίπτερο της Ένωσης Αρκάδων υπήρχε μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά αρκαδικά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, λικέρ από παράγωγα του τόπου, ελαιόλαδο, κρασί, αμύγδαλα, κάστανα και πολλά άλλα. Ο κόσμος κεράστηκε εύγεστο βαρελίσιο κρασί και άλλα αρκαδικά εδέσματα.
Το κλείσιμο της έκθεσης, ακολούθησε πανηγύρι όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να γλεντήσουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Ο Δήμος Κρυονερίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου, διοργάνωσαν φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το συγκεκριμένο φεστιβάλ στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο στέφεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου