Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στην απόδραση 40χρονου αλλοδαπού κρατουμένου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου


 Είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές για εξετάσεις  
Με απειλή όπλων και εκφοβιστικούς πυροβολισμούς είχαν  αποσπάσει την 20-8-2012 τον κρατούμενο από τους άντρες της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Ναυπλίου
Συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Χανιά και Αττική, τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνεργάστηκαν με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και το Τμήμα Ασφαλείας Ηγουμενίτσας  
    

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και το Τμήμα Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, που ενέχεται σε απόδραση 40χρονου αλλοδαπού, κρατουμένου των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, η οποία είχε γίνει την 20-8-2012 στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου Αργολίδας.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Χάνια και Αττική, συνελήφθησαν, προχθές (28-11-2012) το πρωί, τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης, όλοι τους αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39, 28, 32 και 29 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ελευθέρωσης φυλακισμένου με πρόθεση, απόδρασης κρατουμένου, διακεκριμένης κλοπής, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα (4) άτομα, καθώς και ο 40χρονος αποδράσας υπήκοος Αλβανίας, επίσης μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και  αναζητούνται.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση, από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σχεδίασε, οργάνωσε και τελικά πραγματοποίησε την απόδραση - ελευθέρωση του 40χρονου, ο οποίος κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης -20- ετών για ληστείες, μετά από απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
Ειδικότερα, την 20-8-2012 το πρωί, κατά την επιβίβαση του κρατουμένου στο όχημα συνοδείας, προκειμένου να επιστρέψει στο Κατάστημα Κράτησης των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί για λόγους υγείας,  μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με απειλή όπλων και αφού πυροβόλησαν εκφοβιστικά στον αέρα, απέσπασαν τον κρατούμενο από τους άντρες της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών.
Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο - καμένο  την 23-8-2012 στα Ιωαννίνων, ενώ όπως προέκυψε είχε κλαπεί την 25-2-2012 από περιοχή της Αττικής.
Στο σχεδιασμό και την οργάνωση της απόδρασης συμμετείχαν έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας, από τα οποία έχουν συλληφθεί τρία, ενώ τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, που συμμετείχαν στην εκτέλεση της απόδρασης έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται .     
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες  μελών της εγκληματικές ομάδας, σε Αργολίδα, Χάνια και Αττική, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
·         Το χρηματικό ποσό των -6.515- ευρώ.
·         Ένας (1) φορητός υπολογιστής.
·         Κινητά τηλέφωνα.
·         Τρία (3) αλεξίσφαιρα γιλέκα.
·         Δύο (2) μπουφάν
·         Ένα (1) κράνος μηχανής
·         Ένας (1) πολιορκητικός κλοιός
·         Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται, από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την σύλληψη και των άλλων μελών της οργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου