Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Διοργάνωση Ημερίδας στην Αθήνα με σκοπό την «Τουριστική Προβολή της Αρκαδίας»




Η Πανελλήνια Ένωση Αρκάδων διοργανώνει Ημερίδα στην Αθήνα για την ανάδειξη των Ιερών Μονών της Αρκαδίας και της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ε.Α. στη Τρίπολη με το δραστήριο και ευφυέστατο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, τον καινοτόμο Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, το Δήμαρχο Τριπόλεως κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο  και τον Πρόεδρο των ξενοδόχων Κων/νο  Μαρινάκο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε στο Προεδρείο ότι: «Την Ημερίδα αυτή θα τη στηρίξουμε όλοι μαζί, με σκοπό, μέσα από μεγάλες γιγαντοοθόνες, να φέρουμε την Αρκαδία στην  Αθήνα και να την προβάλουμε σ΄ένα ακροατήριο που θα επιδιωχθεί να είναι κόσμος που ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις και κατ΄εξοχήν εκπρόσωποι Πρεσβειών από όλο τον κόσμο. Προσωπικά εγώ έχω στηρίξει και τις πέντε Ημερίδες που έχετε διοργανώσει για την ανάδειξη των Ιερών Μονών της Αρκαδίας, «Ο Φάρος της Ορθοδοξίας» και «Άγιο Όρος της Πελοποννήσου», διότι πιστεύω ότι ο θρησκευτικός τουρισμός και  η Πολιτιστική μας Κληρονομιά μπορεί να εξελιχθεί σε μια βαριά βιομηχανία στην Αρκαδία. Για το λόγο αυτό θα στηρίξω την Ημερίδα με όλες μου τις δυνάμεις για να βγεί ένα θετικό αποτέλεσμα, και το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξή της Αρκαδίας».
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α. Γεώργιος Ζαραφέτας τόνισε:
«Η Αρκαδία ως ορεινός χώρος της Πελοποννήσου διαθέτει μία προνομιακή θέση, που τα πλεονεκτήματά της δεν έχουν αξιοποιηθεί στον απαιτούμενο βαθμό. Είναι ικανή να προσελκύσει ανθρώπους ποιότητας απ΄όλο τον κόσμο. Διαθέτει ένα τεράστιο απόθεμα φυσικής ομορφιάς, όπως κι ένα ανεκτίμητο πλούτο ιστορικής-αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομίας, που δεν έχει αναδειχθεί στον απαιτούμενο βαθμό, ώστε να διαμορφωθεί σε σταθερό πόλο τουριστικής ανάδειξης στην Αρκαδία. Την Ημερίδα αυτή την στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη της Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο Αρκάς Υπουργός Εξωτερικών κ.Αβραμόπουλος Δημήτριος και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Στην Ημερίδα αυτή θα προβληθούν τα αξιοθέατα της Αρκαδίας και ειδικά τα Μονοπάτια του Μαινάλου, έργο του Ορειβατικού Συλλόγου της Τρίπολης, όλα τα ιστορικά μας μνημεία, τα Αρκαδικά Μοναστήρια, τους Βυζαντινούς Ναούς, τους παραδοσιακούς οικισμούς και όλα τα κάστρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Την εκδήλωση αυτή έχει προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία του και να ευλογήσει τις εργασίες της Ημερίδας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Καλούμε τις Αρκαδικές Οργανώσεις, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της Μάνας Γης Αρκαδίας, να στηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο την Ημερίδα αυτή. Επίσης, με κάθε Αρκά Επιστήμονα, Βιομήχανο, Επιχειρηματία και Εργαζόμενο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη της Μάνας Γης Αρκαδίας.
Για το Δ.Σ.
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Δήμητρα Ραβάνη
Δικηγόρος

Υ.Γ. Η Ημερίδα αυτή θα γίνει στο κτίριο της παλαιάς Βουλής, την δε ημερομηνία θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή σε εύλογο χρονικό διάστημα.

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι,
    Προτού κάνετε οτιδήποτε για την προβολή, κάνετε μια έρευνα για την αρνητική προβολή που έχει υποστεί η Αρκαδία λόγω της κακής ποιότητας υπηρεσιών (κυρίως εστίασης) σε αυτούς που την έχουν ήδη επισκεφτεί.Θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα.Επίσης για τη σχέση τιμής/ποιότητας στις υπηρεσίες φιλοξενίας και καταλυμάτων καθώς και στην γνησιότητα των πωλούμενων ως τοπικών προϊόντων.
    Μετά κάνετε προβολή ουσιαστική και όχι ευχολόγια και ανταλλεγές φιλοφρονήσεων μεταξύ άσχετων με το θέμα προσώπων (πολιτικών- ιερωμένων κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή