Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ψηφίστηκε στο Π.Σ. η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μονάδα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Τρίπολης.


Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μονάδα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Τρίπολης.
 Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για να λυθεί το ζήτημα των απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης, ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολεί το Δήμο και τους Δημότες εδώ και δεκαετίες και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.


Η θετική γνωμοδότηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η ψήφιση της ΜΠΕ από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να λειτουργήσει η μονάδα που θα περιλαμβάνει διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίηση του οργανικού υπολείμματος και δεματοποίηση του αδρανοποιημένου υπολείμματος (RDF).

 Ο Δήμος Τρίπολης ουσιαστικά θα αναλάβει να διαχειριστεί τα απορρίμματα του, δίχως να χρειάζεται να καταφεύγει σε προσωρινές λύσεις, που μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε σχετικά: «Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για το Δήμο Τρίπολης. Σύντομα θα ξεκινήσει η μονάδα διαχείρισης που ήταν στόχος της Δημοτικής Αρχής από την αρχή. Διαδικασία απολύτως συμβατή με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό όπως αυτή έχει εγκριθεί από το τέλος του 2010. Η διαχείριση των σκουπιδιών θα γίνεται πια όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου».

Από την πρώτη στιγμή που έκλεισε το Πλάτωμα, η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας το μείζον πρόβλημα των απορριμμάτων αντιμετώπισε το θέμα με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.
Ο Δήμος Τρίπολης έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη σύντομη επίλυση όλων των προβλημάτων.

Με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου