Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας





Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, συνεδρίασε στις 26 Οκτωβρίου 2012 και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις :

1)         Ανέβαλε τη λήψη απόφασης επί του αιτήματος κ.Κωνσταντίνου Σαβούρδου, για επιδιόρθωση πέργκολας στην τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου, προκειμένου να προηγηθεί αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου μας.


2)         Ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού κτιρίου Καστάνιτσας, όπου στεγάζεται και λειτουργεί το κέντρο ενημέρωσης του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού, στον φορέα Διαχείρισης και ενέκρινε τους όρους σχετικής σύμβασης. 

3)         Ενέκρινε την παράταση προθεσμίας εκπόνησης των μελετών με τίτλο :

Προετοιμασία φακέλου έργου για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη δικτύων αποχέτευσης και Εργοστάσια Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Καστρίου»

Προετοιμασία φακέλου έργου για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη δικτύων αποχέτευσης και Εργοστάσια Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Αγ. Πέτρου»

4)         Ενέκρινε τη διάλυση σύμβασης του έργου : «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων Τ.Δ. Αγίου Πέτρου – Ελάτου - Δολιανών».

5)         Ενέκρινε το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο στην τοπική Κοινότητα Καστρίου, προέβη σε χαρακτηρισμό οικοπέδου ιδιοκτησίας «Κοινωφελούς Ιδρύματος Νεότητας Σταματάκου», ως χώρου ανέγερσης κοινωφελούς κτιρίου (μαθητικού γυμνασιακού οικοτροφείου) και καθόρισε τους ειδικούς όρους δόμησης.

6)         Ενέκρινε τον απολογισμό του Ιδρύματος Νοσοκομείου Καστρίου, έτους 2011.

7)         Ενέκρινε την μελέτη με αριθμό 16/2012 του έργου «Τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων των τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Σοφίας – Ελάτου – Καράτουλας – Καστρίου – Κουτρούφων & Στόλου», αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου και ενέγραψε ποσό ύψους 62.443,68 € και τροποποίησε το τεχνικό πρόγραμμα για την εκτέλεση του έργου.

8)         Έλαβε απόφαση και συγκρότησε επιτροπή καταγραφής και παραλαβής του εξοπλισμού του Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτισμού – Οικοτουρισμού της τοπικής Κοινότητας Δολιανών.

9)         Έλαβε απόφαση και προέβη σε αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βόρειας Κυνουρίας».

10)       Αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2012, και ενέγραψε αναγκαίες πιστώσεις σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας.

11)       Έλαβε απόφαση και όρισε ορκωτό ελεγκτή – λογιστή τον κ.Μπάρλα Παναγιώτη (ΣΟΛ – Ορκωτοί Λογιστές) για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου μας, οικονομικού έτους 2012, ο οποίος προσέφερε την πιο συμφέρουσα προσφορά των 6.500,00 €, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.

12)       Ενέκρινε την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού ύψους 75,00 €, στην εταιρεία «ΥΙΟΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ Ο.Ε.».

13)       Ενέκρινε τη διάλυση σύμβασης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων Τ. Δ. Άστρους – Αγίου Ανδρέα – Παραλίου Άστρους – Μελιγούς».

14)       Έλαβε απόφαση και ζήτησε από την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων την αναστήλωση του  Κάστρου των Ζαφειρόπουλων στην τοπική Κοινότητα Παραλίου Άστρους και τη διαβίβαση της τεχνικής περιγραφής που έχει κάνει η ιδιώτης Αρχιτέκτονας κ.Φωτεινή Δαλιάνη.

15)       Αποδέχθηκε ποσό ύψους 5.631,07 € από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2012, για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης σε υπαλλήλους του Δήμου μας.

16)       Διέγραψε το θέμα λήψης απόφασης για την αναγκαιότητα, έγκριση διενέργειας και εκκίνηση της διαδικασίας προμηθειών και υπηρεσιών, διότι έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη και επικαλύπτεται από το θέμα Νο 21.

17)       Αποδέχθηκε ποσό ύψους 5.622,75 € στο πλαίσιο υλοποίησης της ενταγμένης Πράξης «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

18)       Έλαβε απόφαση για την πληρωμή εκ μέρους του Δήμου, του ποσού των 2.150,00 € και το οποί αφορά την επιβολή προστίμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, λόγω μη έγκαιρης πρόσληψης ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας.

19)       Έλαβε απόφαση σχετικά με την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών αντικατάστασης κρατήσεων του έργου «Αγωγός διάθεσης λυμάτων, πρωτεύον δίκτυο αποχέτευσης Άστρους – Παρ. Άστρους , αγωγός μεταφοράς λυμάτων Παρ. Άστρους» και την επιστροφή του σχετικού ποσού ύψους 13.555,04 € στην Δ.Ο.Υ. Παραλίου Άστρους, για απόδοση στο Κράτος.

20)       Ενέκρινε την εκκίνηση της διαδικασίας καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού παραλίας στην θέση «ΓΛΥΦΑΔΑ» της παραλιακής επαρχιακής οδού Παραλίου Άστρους – Άργους της τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους.

21)       Έλαβε απόφαση για την αναγκαιότητα, έγκριση διενέργειας και εκκίνηση της διαδικασίας προμηθειών και υπηρεσιών καθώς και την έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών σε τρίτους.

22)       Ενέκρινε την μελέτη με αριθμό 17/2012 του έργου «Επισκευή και συντήρηση δημοτικών τουαλετών στη Δημοτική Κοινότητα Άστρους», ποσού ύψους 12.556,70 €.

23)       Έλαβε απόφαση και αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2012,  για την πληρωμή του 3ου λογαριασμού (τελικός), ποσού ύψους 2.453,15 €, του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στην τοπική Κοινότητα Μελιγούς – Β’ φάση».

24)       Έλαβε απόφαση και ενέκρινε τη διάλυση της σύμβασης ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «μελέτη ολοκλήρωσης δικτύων αποχέτευσης στις τοπικές Κοινότητες Ξηροπηγάδου και Δολιανών» και τη δέσμευση πίστωσης ποσού ύψους 7.279,00 € ως αποζημίωση του μελετητή.

25)       Ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την χρηματοδότηση Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, για την κατασκευή παιδικής χαράς στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα – Πραστού.

26)       Έλαβε απόφαση και χρηματοδότησε την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, με το ποσό των 2.500,00 €, για την οριοθέτηση του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βερβένων για την προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών.

27)       Διέγραψε το θέμα λήψης απόφασης για την αναγκαιότητα, έγκριση διενέργειας και εκκίνηση της διαδικασίας προμηθειών ειδών πολιτικής προστασίας – πυροπροστασίας, επειδή αυτό επικαλύπτεται με την εισήγηση της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας και εξετάστηκε κατά τη συζήτηση του 21ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

28)       Έλαβε απόφαση και πρότεινε τις παρακάτω μεταβολές για τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας :

1) Την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Μελιγούς, επειδή πληρούνται οι προϋποθέσεις

2) Την επαναλειτουργία του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Καστρίου γιατί υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών και η μετακίνηση είναι δύσκολη.

3) Να γίνει ανάκληση ή τετραετής αναστολή της Υπουργικής Απόφασης για τη συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών με αυτό του Άστρους, να γίνει αναβάθμισή του σε τετραθέσιο και ολοήμερο

4) Στις υπόλοιπες Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μην γίνει καμία μεταβολή γιατί τουλάχιστον για τα επόμενα 6 χρόνια, ο αριθμός των μαθητών όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται.

29)       Συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης και έλαβε απόφαση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου σε κατάστημα «Αναψυκτήριο» ιδιοκτησίας της «Ευστάθιος Βλαχάκης – Αντώνιος Φάκλαρης Ο.Ε., που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Άστρους.

30)       Συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης και ενέκρινε την έγκριση εκτέλεσης έργου ΟΤΑ από τον ιδιώτη κ.Τυροβολά Αλέξανδρο, στην τοπική Κοινότητα Βερβένων.

31)       Συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης και έλαβε απόφαση σχετικά με το χαρακτηρισμό ως μνημείου του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Πέτρου.

32)       Συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης και ενέκρινε την μελέτη με αριθμό 18/2012 του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών δρόμων στην τοπική Κοινότητα Δολιανών του Δήμου μας», αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2012 και ενέγραψε ποσό ύψους 42.957,64 € και τροποποίησε το τεχνικό πρόγραμμα, για την εκτέλεση του έργου.

33)       Συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης και έλαβε απόφαση για την διαγραφή από βεβαιωτικό κατάλογο έτους 2012, εσόδου από παράβαση του Κ.Ο.Κ. σε βάρος του κ.Πουλόπουλου Παναγιώτη του Γεωργίου.

34)       Συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης και έλαβε απόφαση σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπής, προκειμένου να υποβάλει προτάσεις σχετικά με παρεμβάσεις σε περιοχές που βρίσκονται μέσα στα όρια του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα- Υγρότοπου Μουστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου