Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γιάννης Σμυρνιώτης....Ο Δήμος Τρίπολης έχει μεγάλες μονάδες τόσο σε αιολικά πάρκα όσο και σε φωτοβολταϊκά συστήματα


Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης παραβρέθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης , στο Περιφερειακό Φόρουμ με θέμα:
 « Ενέργεια και Περιβάλλον» που διοργάνωσε το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας  Πελοποννήσου.


Ο Δήμαρχος σε αυτή την πρώτη εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , εν όψει των Ευρωεκλογών του 2014 ,καλωσόρισε τους Ευρωβουλευτές και δήλωσε :

“Χαιρόμαστε που στο Δήμο σήμερα φιλοξενούμε αυτό το φόρουμ. Έχουμε περάσει μια μακρά περίοδο αλόγιστης θα έλεγα χρήσης των ορυκτών καυσίμων αλλά και της πυρηνικής ενέργειας που και περιβαντολλογικά προβλήματα δημιούργησαν αλλά και εκ των πραγμάτων δεν είναι άξονας στην Eευρωπαϊκή ήπειρο  .
Τελευταία παρατηρείται μια στροφή στην ενέργεια που μπορεί να παράξει η ίδια η φύση και αναφέρομαι κυρίως στην αιολική και στην ηλιακή και σίγουρα αναπτύσσονται  τεχνολογίες που μπορούν να την κάνουν φιλική και εύχρηστη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στον τομέα αυτό και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος Τρίπολης  ,όπως έχει διαμορφωθεί με το πρόγραμμα Καλλικράτης, έχει μεγάλες μονάδες τόσο σε αιολικά πάρκα όσο και σε φωτοβολταϊκά συστήματα και θεωρούμε ότι υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στις άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες  “



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου