Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης η συνάντηση των μελών της Ευρωπαικής Συνεργασίας COMENIUS


Από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και μέχρι το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012  βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης η συνάντηση των μελών της Ευρωπαικής Συνεργασίας COMENIUS στην οποία συμμετέχει το σχολείο .
Ειδικότερα έχουν επισκεφθεί την πόλη μας και φιλοξενούνται στα πλαίσια του προγράμματος 22 μαθητές και 17 εκπαιδευτικοί από τις χώρες Λετονία , Λιθουανία , Γερμανία , Τσεχία , Ιταλία Ισπανία , Πορτογαλλία και Τουρκία .
Η δράση περιλαμβάνει επισκέψεις και μια ποικιλία από θεματικά ερηαστηρία που οργανώνονται από το σχολείο στα πλαίσια της κεντρικής της σύμπραξης που έχει σκοπό την ανάδειξη των παραδόσεων και πως αυτές επηρέαζουν την καθημερινότητα του νέου Ευρωπαίου πολίτη.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Παλαιού Δημαρχείου σχετικά με τη φιλοξενία των μαθητών και εκπαιδευτικών στην έναρξη της ομιλίας του ανέφερε   :
“Σας καλωσορίζω στο Δήμο Τρίπολη. Ως Δήμος Τρίπολης παίρνουμε πρωτοβουλίες για συνεργασία ιδιαίτερα στο κομμάτι των  πολιτιστικών ανταλλαγών με χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και όχι μόνο . Ήδη έχουμε αδελφοποιηθεί με πόλεις της Γερμανίας και της Κύπρου .
θα θέλαμε να ευχηθούμε να είναι η διαμονή σας ευχάριστη”

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βασίλης Μπιστόλας δήλωσε :

«Στα πλαίσια ενός προγράμματος Comenius που προβλέπει ανταλλαγές μαθητών  ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. και σε συνεργαζόμενες χώρες και συνεργαζόμενες είναι η Ελβετία, η Νορβηγία και η Τουρκία, η Σερβία και η Κροατία. Αυτά τα προγράμματα έχουν ένα πολύ μεγάλο καλό , το Comenius γενικά, ανταλλάσσουν οι μαθητές εμπειρίες , επαφές, μένουν στα σπίτια φίλων, δημιουργούν μεγάλες φιλίες . ανταλλάσσουν και οι εκπαιδευτικοί επαφές, γνωρίζουν ο ένας τον άλλο , για ένα κοινό μέλλον, για μια κοινή προοπτική που έχουμε στα πλαίσια της Ε.Ε.  Αυτό το Comenius που μετέχει το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης  και έχει κέντρο της οργάνωσης του το σχολείο από τη Γερμανία το Ντίσελντορφ συγκεκριμένα , είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που γίνονται με 10 χώρες και μπορεί να καταλάβει κανείς, με λίγη σκέψη το μέγεθος της δυσκολίας να οργανωθεί ένα τέτοιο project και στα στενά οικονομικά πλαίσια που προκύπτουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου