Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αναπτυξιακός, κοινωνικός και ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός του Δήμου Τρίπολης για το 2013.




Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 30/12/2012, ψηφίστηκε με πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Τρίπολης για το 2013.
 Ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε με βάση τα κριτήρια δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών καθώς και με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ωστόσο περιέχει στοιχεία στα οποία αποτυπώνεται η θέληση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, μειώνοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο τις δαπάνες.


Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013 ανήλθε στο ποσό των €46.410.317,00, μειωμένος κατά 20,5% από το 2012.
Το 2011 ανήλθε στο ποσό €51.043.859,00, ενώ για το 2012 ανήλθε στο ποσό €58.371.660,00.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης ανέφερε:
«Βασικά σημεία του προϋπολογισμού είναι  η μείωση των δημοτικών τελών, η διευκόλυνση αποπληρωμής των οφειλών προς το Δήμο Τρίπολης, η διεύρυνση των πηγών εσόδων, η συνέχιση των έργων και ο πολλαπλασιασμός των δράσεων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κονδύλια που θα διατεθούν στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, αγγίζουν τα 7 εκατομμύρια €, ενώ προϋπολογίζονται τεχνικά έργα περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, βασισμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες, ποσά που αναλογικά με τον πληθυσμό του Δήμου Τρίπολης,  είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης συμπλήρωσε:
«Εάν ο Δήμος Τρίπολης διέθετε και τα προηγούμενα χρόνια προϋπολογισμούς βασισμένους σε αυτήν τη λογική, τότε σήμερα θα είχε μια πολύ διαφορετική εικόνα, χωρίς εκκρεμότητες και θα είχε ακολουθήσει μια σταθερά αναπτυξιακή πορεία».

Ο προϋπολογισμός του 2013 συνεχίζει το νοικοκύρεμα που είχε ξεκινήσει από την έναρξη της θητείας της νέας Διοίκησης το 2011 και αποδεικνύει ότι ο Δήμος Τρίπολης λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης διοίκησης και εδραιώνει και εξελίσσει την παρουσία του.

 Στόχος όλων είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων, που διατίθενται σε κάθε υπηρεσία και η ανάλογη αξιοποίησή τους σε παραγωγικές δραστηριότητες.

Η δέσμευση της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί με απόλυτη διαφάνεια, σύνεση και δικαιοσύνη τους πόρους του Δήμου υπέρ της ανάπτυξης της πόλης, των χωριών και των κατοίκων του τόπου γενικότερα  παραμένει ακέραια.

Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου και των συνδημοτών μας. Πιστεύουμε και στις δικές μας δυνατότητες και είμαστε βέβαιοι πως με πολύ δουλειά και εντιμότητα θα καταφέρουμε να βγάλουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου