Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αρχίζουν σιγά σιγά τα όργανα στους Δήμους της Aρκαδίας για τις Δημοτικές του 2014



Αρχίζουν τα όργανα σε πολλούς Δήμους της Αρκαδίας με επίδοξους μνηστήρες  να έχουν αρχίσει να λοξοκοιτούν   το Δημαρχιακό  θώκο .  Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, εκτός και αν προκύψει κάποια αλλαγή από το υπουργείο Εσωτερικών, οι  Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές θα γίνουν  τον Ιούνιο του 2014.Όπως στους περισσότερους Δήμους της χώρας  έτσι και στην Αρκαδία έχουν αρχίσει να ψιλοεμφανίζονται επίδοξοι μνηστήρες οι οποίοι  δειλά δειλά  σηκώνουν το χέρι τους  για μια Δημαρχιακή υποψηφιότητα. Για να δούμε ,λοιπόν ,πώς έχουν τα πράγματα σε κάθε Δήμο χωριστά  και ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται αυτή τη στιγμή

Δήμος Τρίπολης
Ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης  παρόλο που αντιμετωπίζει κάποια εσωτερικά προβλήματα ,πιστεύουμε ότι μέχρι την ημέρα των εκλογών θα τα έχει επιλύσει. Λογικά  θα είναι ξανά υποψήφιος , εφ όσον ,βέβαια, και ο ίδιος το επιθυμεί , με αρκετές πιθανότητες επανεκλογής του. Από την άλλη πλευρά  απ΄ό,τι φαίνεται διεκδικητής της Δημαρχίας θα είναι ο ανεξάρτητος  μέχρι σήμερα στα Δημοτικά δρώμενα  Δημήτρης Παυλής.  Επίσης ακούγονται τα ονόματα του καρδιολόγου  Κώστα Τζιούμη  και του λογιστή  Νίκου Τσιαμούλου. Η πρώτη υποψηφιότητα του Τζιούμη από πολλούς  θεωρείται περισσότερο πιθανή .Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνουν οι προηγούμενοι υποψήφιοι Κώστας Γεωργακόπουλος και  Νίκος Δελφάκης .Σίγουρη πρέπει να θεωρείται  η υποψηφιότητα του  Βασίλη Γιόκαρη, ενώ δε θα είναι έκπληξη και μία πιθανή  υποψηφιότητα του πρώην Δήμαρχου Τεγέας και Δημοτικού συμβούλου Τρίπολης Δημήτρη Βόσνου
Δήμος Μεγαλόπολης
Ο σημερινός Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας εάν ο ίδιος το θελήσει ,θα είναι για άλλη μία φορά υποψήφιος .Φημολογείται ακόμη ότι  εάν  δεν ασχοληθεί ο ίδιος , ετοιμάζει  διάδοχη κατάσταση στο όνομα του νεαρού μηχανικού και Αντιδημάρχου  Χρήστου Δημόπουλου Έντονα ακούγεται τον τελευταίο καιρό και το όνομα του Περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου βουλευτή στις τελευταίες εκλογές με τη Ν.Δ οικονομολόγου Παναγιώτη Βαλασόπουλου .Μάλιστα από κάποιους θεωρείται ισχυρή  υποψηφιότητα  και με  μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας .Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα Τσιριγώτη,ενώ  ακούγονται και τα ονόματα του Μηχανικού  Τάσου Σταθουλόπουλου  και του Γεωπόνου Βασίλη Χίνη
Δήμος Νότιας Κυνουρίας
Η παρουσία του Γιάννη Μαρνέρη στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας μέχρι σήμερα κρίνεται άκρως επιτυχημένη .Αν και ο ίδιος μερικές φορές αφήνει να διαρρέει  ότι μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος  , πιστεύουμε ότι όταν θα έρθει η ώρα, θα ξανασηκώσει το χέρι του .Απέναντί του θα έχει τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Τσιγγούνη  ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει επαφές για μια δυναμική επιστροφή στο Δημαρχιακό θώκο .Κάτι άλλο δε ακούγεται αυτή τη στιγμή στο Λεωνίδιο .
Δήμος  Βόρειας Κυνουρίας
Ο χειρουργός Μανώλης Σκαντζός  λογικά  δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα  να επανεκλεγεί. Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον  μηχανικό Τάκη Μαντά  αντιδήμαρχο  του Σκαντζού  να κατέβει υποψήφιος  αλλά  κάτι τέτοιο θεωρείται αδύνατο ως απίθανο αφού ο Μαντάς διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Σκαντζό. Την επανεκλογή του μετά από  απουσία τριών χρόνων  ίσως διεκδικήσει ξανά ο Γιώργος Δαλιάνης  ,ενώ δε φαίνεται διατεθειμένος να  ξανασχοληθεί ο Στράτος Δαλιάνης. Κάτι ακούγεται για τον πρώην αντινομάρχη και νυν Δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κατσή.
Δήμος Γορτυνίας
Το αουτσάιντερ στις απερχόμενες Δημοτικές Γιάννης Γιαννόπουλος  και η μεγάλη έκπληξη για πολλούς,  ο οποίος σε καιρούς χαλεπούς  έχει αναλάβει τη διαχείριση του πιο μεγάλου Δήμου της χώρας ,παρόλα τα εσωτερικά μαχαιρώματα που έχει δεχθεί από δικούς του ανθρώπους , θα ζητήσει από τους Γορτύνιους  να τον ξαναεμπιστευτούν .Βέβαια του έχουν φύγει κάποια στελέχη όπως ο πρώην Δήμαρχος Βυτίνας Γιάννης Σακελλαρίου  ,αλλά  μέχρι τώρα δείχνει να περνά τα δύσκολα αλώβητος .Ίσως να έχει απέναντί του ξανά τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο .Ακόμα ακούγεται ως σίγουρη η υποψηφιότητα  του Στάθη Κούλη πρώην Δημάρχου Λαγκαδίων  και μάλιστα  κυκλοφορεί ότι αυτή τη φορά ίσως να έχει  και  τις ευλογίες Αποσκίτη .
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι οι πρώτες που δεν θα  υπάρχουν λογικά  χρίσματα,  αφού κανένας σχεδόν υποψήφιος δε θα θέλει να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά της  κομματικής στήριξης Οι υποψήφιοι θα είναι ανεξάρτητοι  και θα ζητούν την ψήφο των πολιτών όχι με κομματικά κριτήρια  αλλά  έχοντας ως γνώμονα  την κατάρτιση του ψηφοδελτίου από άτομα ικανά να διαχειριστούν τα τοπικά σε κάθε περιοχή προβλήματα .
byblogman






1 σχόλιο:

  1. ΝΩΡΙΣ...... ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ . ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή