Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

«Ο Μωριάς του '21» από τον Κώστα Παυλόπουλο .....3 VIDEO



Ασφυκτικά γεμάτο το αμφιθέατρο του πολεμικού μουσείου στην παρουσίαση του μουσικού του έργου

Παρουσίαση του μουσικού έργου «Ο Μωριάς του '21» του Κώστα Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου σε ένα γεμάτο  Αμφιθέατρο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Ο «Μωριάς του '21,», ένα μουσικό λεύκωμα που ολοκληρώθηκε με την χορηγία του αείμνηστου ευπατρίδη καπετάν –Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, φωτίζει και καταγράφει μέσα από τα σαράντα (40) τραγούδια και κείμενά του, τον αγώνα ενός λαού απέναντι σε έναν κατακτητή, ο οποίος προσπαθούσε να αφανίσει κάθε τι ελληνικό, με την απουσία κάθε έννοιας ελευθερίας και σεβασμού.

Ομιλητές της παρουσίασης ήταν οι: Γιώργος Θανόπουλος, καθηγητής του Τμήματος Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιωάννης Πλεμμένος, μουσικολόγος – ερευνητής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Βαγγέλης Γιαννακούρας και Ντίνα Νικολάκου ,ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος ,ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα ,ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι. Την εκδήλωση συντόνισε  ο δημοσιογράφος Ιωάννης Πολίτης. Το μουσικό αυτό έργο είναι δουλειά πολλών ετών του Κώστα Παυλόπουλου και του γιού του Γιάννη ,αποτελείται από ένα βιβλίο και τέσσερα cd.και δεν  πρέπει να λείπει από κανένα Αρκαδικό σπίτι  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου