Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αφήστε εκατό λουλούδια ν` ανθίσουν

Η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Τα λαϊκά στρώματα έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώθηκαν και ακυρώνονται, η κοινωνία αποσυντίθεται, η δημοκρατία περιστέλλεται, η οικονομία ακολουθεί καθοδικό σπιράλ θανάτου ενώ ο ομαλός τρόπος ζωής όλων μας αποδιαρθρώνεται. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο, ανίκανο και πλήρως υποταγμένο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενόσω προωθεί με όλα τα μέσα την καταστροφή, εξαντλεί τα όριά του και αποσταθεροποιείται. 

Ζούμε το τέλος μιας εποχής. Ζούμε τις ωδίνες που θα γεννήσουν μια νέα. Εκείνοι που κυβερνούν αρχίζουν να μην μπορούν να κυβερνήσουν όπως πριν. Εκείνοι που κυβερνώνται αρχίζουν να μη θέλουν να κυβερνηθούν όπως πρώτα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και την ανάγκη της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας, για νέα πολιτική εκπροσώπηση, προκειμένου να βγει η χώρα από το τούνελ των μνημονίων και της τρόικας. Η οικονομική κατάρρευση πλατιών λαϊκών στρωμάτων που αγγίζει και ξεπερνάει τα όρια της κοινωνικής χρεωκοπίας, έχει συμπαρασύρει το υπάρχον πολιτικό σύστημα που ορίζεται από το αμαρτωλό τρίγωνο "δικομματισμός - τράπεζες - διαπλοκή", και ευθύνεται για τη μετατροπή της χώρας σε αποικία και των πολιτών σε πειραματόζωα σε συνθήκες πτώχευσης.


Η αντιστροφή των εξελίξεων και η ανατροπή του πολιτικού συστήματος, προϋποθέτει η κοινωνική οργή και απόγνωση να μετατραπούν σε ελπίδα, η αναμονή και η ανάθεση της εντολής σε ″εκπροσώπους″, σε λαϊκή συμμετοχή. 


Μόνο όταν νικηθεί ο φόβος θα κερδίσει η ελπίδα.


Στην πορεία της κοινωνικής χειραφέτησης και ανάκτησης της λαϊκής αυτοπεποίθησης της συμβάλλει καθοριστικά η συγκρότηση του νέου κόμματος της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. 


Η ιστορική διαδρομή του έρχεται από πολύ μακριά, η αγωνιστική του παρουσία είναι ικανή να ενώνει πολίτες με στοιχεία διαφορετικότητας ως προς τις ιδεολογικοπολιτικές καταβολές. Επιχειρεί να λειτουργήσει δημοκρατικά τόσο στο εσωτερικό του όσο και σε σχέση με την κοινωνία, και να οργανώσει τη νέα αριστερή διακυβέρνηση. Αυτός ο φορέας, ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μοιάζει με τα κόμματα της πολιτικής χρεωκοπίας. Δεν είναι μέρος του πελατειακού κράτους, δεν είναι κόμμα - καρτέλ, ούτε είναι ένα αδιάφορο και γραφικό κόμμα διαμαρτυρίας και στεγνής καταγγελίας.


Μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε από 30/11 έως 2/12/2012 συγκροτείται πλέον, ένα νέο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ελλάδα. 


Ο πολιτικός χρόνος του νέου φορέα είναι πυκνός. Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, στις οποίες μας οδήγησαν τα κόμματα του μνημονίου, εκτόξευσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από το 4% στο 27%. Τώρα καλείται να δώσει εξετάσεις στον λαό, να πείσει ότι είναι ικανός να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, σαν πυρήνας μιας συμμαχίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την ανατροπή των μνημονίων, προκειμένου η χώρα να ανασάνει και να ακολουθήσει μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης, με την αλλαγή της καθημερινής ζωής, της πολιτικής και της κοινωνίας, καθιστώντας οργανικό και αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού σχεδίου και της στρατηγικής του το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. Το νέο όραμα για τη νέα κοινωνία διαπερνά την πολιτική του.
Στην περιοχή μας χτίστηκε από τη βάση η Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Κυνουρίας. 
Ξεκινώντας στα τέλη Σεπτέμβρη, από έναν αρχικό πυρήνα μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο μήνες : 
× Έγιναν εγγραφές νέων μελών και υπερτριπλασιάσθηκε ο αρχικός αριθμός τους.
× Εκλέχθηκε προσωρινή τριμελής γραμματεία αποτελούμενη από τους Γιώργο Παπούλια, Άγγελο Καμπύλη και Νίκο Μουντζούρη.
× Πραγματοποιήθηκαν τρεις ανοικτές συνελεύσεις, όπου έγινε συζήτηση για την πολιτική κατάσταση, τα οργανωτικά θέματα και το ²Σχέδιο Διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ² εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Στην τελευταία συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Κοινότητας Αγίου Ανδρέα, συμμετείχε στη διαδικασία και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ σ. Κώστας Ζαχαριάς.
× Τέλος στις 25 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκαν εκλογές αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα εγγεγραμμένα μέλη της οργάνωσης, εκλέχθηκαν τρεις αντιπρόσωποι (Γ. Παπούλιας, Ν. Κωλέτης και Ν. Μουντζούρης) οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες της Συνδιάσκεψης. 


Μέσα από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βγήκε πιο μαζικός, πιο ενωμένος, πιο δημοκρατικός και πιο αποφασισμένος να δώσει την μάχη για την μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας.


Παράλληλα με την δράση θα συνεχίσει την προσπάθεια μαζικοποίησής του και τις διαδικασίες που θα τον καταστήσουν έναν ενιαίο πολιτικό φορέα. Η Κ.Ε. καλείται άμεσα να υλοποιήσει τις αποφάσεις για ενοποίηση των δυνάμεών μας μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στα άλλα μαζικά κινήματα και στην τοπική αυτοδιοίκηση και να εξετάσει ως ζήτημα αιχμής το ζήτημα της παρέμβασής μας στη νεολαία.


Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι οι μεγάλες αλλαγές που πρεσβεύουμε απαιτούν και μεγάλες συγκρούσεις και συνεπώς χρειάζεται ένας πολιτικός φορέας ικανός να δημιουργήσει μεγάλα γεγονότα και να κινητοποιήσει μεγάλο τμήμα των πολιτών στην πολιτική πάλη. Αυτόν τον φορέα θέλουμε να δημιουργήσουμε.


Καλούμε τους πολίτες που συμφωνούν μαζί μας να επιλέξουν την οργανωμένη πάλη μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Καλούμε όσους δεν συμφωνούν να μας ακούσουν χωρίς προκαταλήψεις και είναι σίγουρο ότι μπορούμε να βρεθούμε μαζί στο δρόμο του αγώνα. 


Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ένα μεγάλο άνοιγμα στην ελληνική κοινωνία, στην καθημερινή ενημέρωση και κινητοποίηση για να κερδίσουμε το νου και την καρδιά της πλειοψηφίας του λαού, για να τον κάνουμε συμμέτοχο και αρωγό στην μεγάλη προσπάθεια ριζικής αλλαγής στη χώρα μας.


Για να σταματήσουμε την καταστροφή. 


Για να οργανώσουμε την ανατροπή.


Για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και προκοπής.

Άστρος  Δεκέμβριος 2012
Η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βόρειας Κυνουρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου