Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Η αρνητική απόφαση για τα λιγνιτωρυχεία δικαιώνει τον μαζικό και καθολικό αγώναΗ απόφαση του Γ.Γ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κου Μανώλη Αγγελάκα, να απορρίψει των ΜΠΕ για την δημιουργία των λιγνιτωρυχείων στην περιοχή της Κορώνης αποτελεί δικαίωση του πολύμηνου αγώνα των κατοίκων της περιοχής και των φορέων της Μεσσηνίας.
Η σημαντική εξέλιξη αυτή αποτρέπει για μια ακόμη φορά την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή της περιοχής και όλης της Μεσσηνίας.

Όσοι αγωνιστήκαμε για να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή νοιώθουμε δικαιωμένοι γιατί με τον μαζικό και ενωτικό αγώνα και έχοντας φυσικά το δίκιο με το μέρος μας είχαμε αυτή την θετική και σημαντική απόφαση από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος προς τιμή του ευθυγραμμίστηκε με την ομόφωνη θέληση των κατοίκων και το συμφέρον της περιοχής.
Εκτός από τους επίδοξους επενδυτές οι οποίοι δεν θα νοιώθουν χαρούμενοι, ο μόνος μάλλον που δεν θα νοιώθει ικανοποίηση από αυτή την απόφαση θα είναι ο κ. Τατούλης ο οποίος  θέλοντας προφανώς να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα προτίμησε να παρανομήσει και να μη φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Θέλω να τονίσω ότι όσο και να προσπαθεί ο κ. Τατούλης να μετατρέψει την Περιφέρεια της Πελοποννήσου σε ΕΟΖ όπου μόνος του θα λαμβάνει αποφάσεις  που αφορούν την Πελοπόννησο μη δίνοντας εξηγήσεις σε κανένα και εξυπηρετώντας κατά το δοκούν επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των πολιτών της Περιφέρειας δεν θα τα καταφέρει. Ο λαός της Πελοποννήσου θα είναι σε επαγρύπνηση ώστε να αποτρέπει τα καταστροφικά σχέδια του κ. Τατούλη.

Πετράκος Θανάσης
Βουλευτής Μεσσηνίας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου