Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Βιωματικό Σεμινάριο σε Νηπιαγωγούς στην Τρίπολη


Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για Νηπιαγωγούς με τίτλο: « Ο κήπος με τις 11 γάτες» υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Αρκαδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας.
Το πρόγραμμα πρόληψης για τα νηπιαγωγεία έχει ως τελικούς αποδέκτες τα παιδιά και κύριο στόχο την ανάπτυξή κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων, που θα τα βοηθήσουν στην υγιή ανάπτυξη τους και την ικανότητα τους για αυτοπροστασία. Το πρόγραμμα, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο των νηπιαγωγών, απευθύνεται σε πρώτη φάση σε αυτούς και μέσω αυτών επιδιώκει την προσέγγιση και την παρέμβαση στα παιδιά. 

«Ο κήπος με τις 11 γάτες» είναι ένα παιδικό παραμύθι, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν οι νηπιαγωγοί και το οποίο στοχεύει μέσω της δραματοποίησης, τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά και συναισθηματικά, να ταυτιστούν με τους ήρωες και τελικά να επιλέξουν υγιείς λύσεις και συμπεριφορές.
Το βιωματικό σεμινάριο συντόνισε το στέλεχος του Κέντρου, Σίδερη Ιωάννα, ψυχολόγος και συμμετείχαν εθελοντικά Νηπιαγωγοί από τa παρακάτω σχολεία και φορείς: 

Χαμόγελο

10ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Μελί Μελό

1ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Νηπιαγωγείο Άστρους

Νηπιαγωγείο Βυτίνας

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου