Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

« ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ»


Αναλυτικά ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε:
«Μετά από παρέμβαση του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου και στη συνέχεια σε σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων , το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 13ης  Νοεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο να δώσει έγγραφη εντολή στη Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου με την οποία να απαγορεύει την έκδοση οποιουδήποτε εγγράφου που έχει σκοπό την ενημέρωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την απόλυση υπαλλήλων.
 Την επόμενη ακριβώς μέρα είχα συνεργασία με την Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου, προκειμένου να έχουμε ακριβή στοιχεία  για το τι συμβαίνει με τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των συγκεκριμένων κατηγοριών ΔΕ Διοικητικού και Λογιστικού που εντάσσονταν στον μνημονιακό νόμο ώστε να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Ευτυχώς θα έλεγα στο Δήμο Τρίπολης, υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν υπάγονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα εφεδρείας ή διαθεσιμότητας υπαλλήλου.
 Από το Δήμο Τρίπολης δεν έφυγε κανένα έγγραφο. Αυτό που έγινε, τόσο σε συνεργασία με την Διεύθυνση όσο και με το Σύλλογο Εργαζομένων ήταν να συμπληρωθεί μια  ηλεκτρονική φόρμα στο σύστημα του Υπουργείου από την Διεύθυνση Διοικητικού και συγκεκριμένα από την Προϊσταμένη , η οποία στην περίπτωση που δεν την συμπλήρωνε θα είχε πειθαρχικές  και οικονομικές κυρώσεις .Η συγκεκριμένη φόρμα  ανέφερε ουσιαστικά καταχώρηση αριθμού υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ και όχι στοιχεία υπαλλήλων.

Αυτοί οι αριθμοί συμπληρώθηκαν στην φόρμα, κανένα έγγραφο δεν έφυγε με υπογραφή δική μου.  Εάν τώρα, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, υποθέταμε ότι μπαίναμε στην διαδικασία και υπήρχε υπάλληλος που θα οδηγείτο στην διαθεσιμότητα έπρεπε να υπήρχαν άλλες φόρμες που θα έπρεπε να δοθούν τα ακριβή του στοιχεία.
 Πρέπει να σας ενημερώσω ότι 2 -3 μέρες μετά εκδόθηκε νέα  εγκύκλιος από το Υπουργείο, σύμφωνα με την οποία η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων  οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ,  είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις, κ.ά.).
Τώρα στην υποθετική περίπτωση για το πως θα αντιμετωπίζαμε το θέμα αν είχαμε υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα θα αναφέρω απλώς ότι σε κάποιους Δήμους που ανέκυψε  τέτοιο πρόβλημα, υπήρχαν άλλοι τρόποι  αντίδρασης, όπως καταλήψεις των Διευθύνσεων προσωπικού, κ.λ.π., ώστε και ο Διευθυντής να μην έχει προσωπικές ευθύνες αλλά και να μη δοθεί η δυνατότητα να σταλούν ονομαστικά στοιχεία υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν  αναλωνόμαστε σε πυροτεχνήματα και σε κουβέντες για να γίνουμε αρεστοί αλλά  κοιτάμε σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πρέπει να είναι. Και το αποτέλεσμα ήταν ότι κανένας υπάλληλος δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε προς όφελος του Δήμου και των δημοτών και φυσικά με την συναίνεση του συνόλου του προσωπικού του Δήμου το οποίο θέλουμε να συνεχίσει και που θα συνεχίσει  για το καλό της πόλης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου