Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Οικογενειακή τραγωδία στην Καβάλα - Τρία ανήλικα αδέρφια κάηκαν ζωντανά!




newsit

- 5, 7 και 15 χρόνων τα θύματα!
- Η φωτιά ξέσπασε στις 4.45 στο διώροφο σπίτι από ξυλόσομπα
- Ο 15χρονος βγήκε και ξαναμπήκε για να σώσει τα μικρά αδελφάκια του
- Σε κατάσταση αμόκ οι γονείς τους καλούσαν τους γείτονες σε βοήθεια
- Κατέρρευσε ο επάνω όροφος


Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την τραγωδία στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου Καβάλας.
Τρία αγόρια ηλικίας 5, 7 και 15 χρόνων βρέθηκαν νεκρά με εγκαύματα απο τους πυροσβέστες μέσα στο σπίτι τους.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4.45 το πρωί από ξυλόσομπα, στο ξύλινο σπίτι των παππούδων όπου τα παιδιά είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους. Η φωτιά πήρε αμέσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών μέσα στο σπίτι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική, οι μεγάλοι πρόλαβαν και βγήκαν έξω, φωνάζοντας στους γείτονες να έρθουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους..
Ο 15χρονος γιος της οικογένειας που πρόλαβε και βγήκε από το σπίτι, μόλις κατάλαβε οτι δεν είχαν βγει τα μικρά αδελφάκια του έτρεξε γρήγορα πίσω για να τα σώσει. Δυστυχώς όμως έχασε τις αισθήσεις του από τους πυκνούς καπνούς και τις έντονες αναθυμιάσεις...
Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού εντόπισαν νεκρά τα τρία αδέλφια.
Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα. Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να διαμένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.
Εγκαύματα φέρουν οι γονείς αλλά και το ηλικιωμένο ζευγάρι και όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές.
Μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες βρίσκονται στο στάδιο της αποκάθαρσης και προσπαθούν να καταλάβουν τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου