Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Το παράξενο δάκρυ του ΟΜΠΑΜΑ.


Του Τάσου Παπαζαχαρία

-  Όλοι μας παρακολουθήσαμε αυτές τις μέρες, στις τηλεοράσεις μας, το δάκρυ που κύλισε από τα μάτια του προέδρου των ΗΠΑ του κου Ομπάμα, με αφορμή το μακελειό που έγινε από ένα 20σάχρονο σε σχολικό συγκρότημα των ΗΠΑ, σκοτώνοντας 22 μικρά παιδιά και 6 δασκάλες που βρέθηκαν μπροστά  του.
-  Το πόσο αληθινό ήταν το δάκρυ αυτό, ο καθένας μας μπορεί από μόνος του να το καταλάβει.

-  Άλλωστε τέτοια δάκρυα, έχουν τρέξει πολλές φορές, από τα μάτια προηγούμενων προέδρων  των ΗΠΑ, κάθε φορά που συμβαίνει  παρόμοιο περιστατικό και βγαίνουν στις τηλεοράσεις για να δώσουν συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.
-  Τέτοια δάκρυα, άρχισαν τελευταία να τρέχουν από τα μάτια και ηγετών κρατών της δική μας ηπείρου της Ευρώπης, αφού η κακιά αυτή συνήθεια που συνέβαινε παλαιότερα μόνο στην Αμερική, πήδηξε τον Ατλαντικό ωκεανό και έτσι ήρθε στη γειτονιά μας.
-  Δάκρυα κύλισαν λοιπόν πριν οκτώ μήνες από τα μάτια της κας Μέρκελ, ύστερα από ένα παρόμοιο περιστατικό που έγινε στη Γερμανία, δάκρυα κύλισαν και από τα μάτια του πρωθυπουργού της Νορβηγίας, όταν ένας νεαρός νεοναζί  σκότωσε σε μία κατασκήνωση 80 μέλη της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της χώρας του.
-  Όλοι όμως οι ηγέτες των χωρών αυτών, δεν φρόντισαν με τα ίδια μάτια τους, να δούνε πίσω από τα θλιβερά αυτά γεγονότα που συμβαίνουν κάθε τόσο, τι ακριβώς κρύβεται και πια είναι τα βαθύτερα αίτια  των τραγωδιών αυτών.
-  Δεν θέλουν η δεν τους αφήνουν να δούνε, την ατελείωτη βία που σερβίρουν καθημερινά τα ΜΜΕ (τηλεοράσεις, κινηματογραφικές  ταινίες, εφημερίδες, περιοδικά ακόμα και τα βιντεοπαιχνίδια) όπου ο πρωταγωνιστής  Σταλόνε η Σβατσενέγκερ με ένα αυτόματο όπλο και χιλιάδες σφαίρες ζωσμένος χιαστί, καταφέρνει πάντοτε να δίνει λύσεις.
-  Δεν θέλουν η δεν τους αφήνουν να δούνε, ότι βία σερβίρεται μεθοδικά και με αυτή μπολιάζουν τις παρθένες και αγνές ψυχές των μικρών παιδιών, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, με τον πρωταγωνιστή να σκοτώνει με το όπλο ανά χείρας συνανθρώπους του κάθε ηλικίας και όσους πιο πολλούς εξολοθρεύει, τόσο πιο εύκολα ανακηρύσσεται  νικητής.
-  Δεν χρειάστηκαν πολλά χρόνια, ώστε και στη χώρα μας, ύστερα από μπόλικο δηλητήριο βίας που έβαλαν στις  ψυχές των νέων μας και ανατράφηκαν με τέτοιου είδους πρότυπα, να έρχεται τώρα το υπουργείο παιδείας και να ανησυχεί για τον αυξημένο αριθμό περιστατικών βίας που συμβαίνουν μέσα στα σχολεία.
-  Είναι αναμενόμενο λοιπόν η βία να εκδηλώνεται όλο και πιο συχνά σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής.
-  Είναι εξηγήσιμο το φαινόμενο  ένοπλων συμμοριών,  νέων ανθρώπων, να επιλέγουν αυτό τον τρόπο(με τη βία), να λύνουνε τις διαφορές τους.
-  Είναι εξηγήσιμο το φαινόμενο των χούλιγκανς, που κλείνουν ραντεβού αντίπαλες ομάδες και με τα όπλα προσπαθούν να βγάλουν τον πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο, αφήνοντας και νεκρούς στα πεδία των συγκρούσεων( πριν από λίγο καιρό στη λεωφόρο Λαυρίου).
-  Είναι εξηγήσιμο το φαινόμενο, νεαρών φιλάθλων  ομάδας των Αθηνών, που οργάνωσαν εκδρομή εξάσκησης βίας, επισκεπτόμενοι το κλειστό γυμναστήριο Λαμίας, κάνοντάς τα όλα γυαλιά καρφιά(Ζημιές εκατομμυρίων Ευρώ) διακόπτοντας ένα αγώνα βόλεϋ, χωρίς να παίζει η ομάδα τους, έτσι χωρίς λόγου και αφορμής.

-  Είναι εξηγήσιμο το φαινόμενο πολιτικού σχηματισμού τελευταία στη χώρα μας, να υποστηρίζει ότι με τη χρήση των γκλόμπς, των στυλιαριών, των μαχαιριών, των αλυσίδων και των σιδερογροθιών, ότι θα δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.
-  Είναι εξηγήσιμο το φαινόμενο των μπρατσομένων νεαρών, με τους καλογυμνασμένους κοιλιακούς, τους φουσκωμένους τρικέφαλους και δικέφαλους, τους χοντρούς σβέρκους και τα πεταχτά πτερύγια της πλάτης( αντίγραφα του Σταλόνε και του Σβατσενέγκερ), να παρουσιάζονται ως  οι Νέστωρες της πολιτικής που θα δώσουν λύσεις, με τα περίεργα αυτά προσόντα, στα δύσκολα και περίπλοκα προβλήματα της κοινωνίας μας.
-  Όλα στη ζωή είναι εξηγήσιμα, όταν αρχίζουν και τελειώνουν με πρωταγωνιστή τη βία!!!
-  Νεαρά παιδιά, σκοτώνουν τους ηλικιωμένους παππούδες τους, για να τους πάρουν τις πενιχρές οικονομίες τους.
-  Νεαροί, εισβάλουν σε σπίτια εξοπλισμένοι με κάθε σύγχρονο εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας μεθόδους που αντιγράφουν από τις αστυνομικές ταινίες των τηλεοράσεων, για να ληστέψουν μεροκαματιάριδες ανθρώπους, αδιαφορώντας αν από την ενέργειά τους αυτή, αφήσουν πίσω τους έναν η περισσότερους νεκρούς.
-  Συμμορίες νέων ανθρώπων, προβαίνουν στην απαγωγή ευκατάστατων ανθρώπων και εκβιάζουν τους συγγενείς για την καταβολή λύτρων.
-  Και – και – και, πολλά και, μπορεί να προσθέσει η να αραδιάσει κανείς.
-  Τα δελτία ειδήσεων καθημερινά, είναι γεμάτα από παρόμοια περιστατικά.
-  Είναι όλα αυτά, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που περνάμε σαν χώρα;;;;;
-  Είναι, μπορεί να απαντήσει κανείς!!!
-  Όμως, οι σκέψεις, οι μέθοδοι και ο τρόπος που επιλέγουν κάποιοι συνάνθρωποί μας να  αντιμετωπίσουν και να  ξεπεράσουν την κρίση αυτή, είναι αποτέλεσμα των ερεθισμάτων που δεχόμαστε καθημερινά από χίλιες δυο μεριές και μάλιστα όταν τα ερεθίσματα αυτά είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να καταλήγουν  σε ευνοϊκά  για τον δράστη η τους δράστες αποτελέσματα.
-  Ο νέος άνθρωπος διαπλάθεται!!!
-  Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο ξέρει πώς να κατευθύνει τον καθένα μας.
-  Μακριά σου λέει από την συλλογική δράση!!!
-  Μακριά από απεργίες, συγκεντρώσεις, πορείες και συλλαλητήρια!!!
-  Αυτές οι μορφές πάλης δεν φέρνουν αποτέλεσμα!!!
-  Κάνε σημαία και θρησκεία τη βία, τη συμμορία, τη ληστεία, τη διαπλοκή, το έγκλημα και θα προκόψεις!!!
-  Δεν βλέπεις στην τηλεόραση κάθε βράδυ, το τι γίνεται στον κόσμο;;;
-  Αν είσαι έξυπνος, καπάτσος, δυνατός και μάγκας θα τα καταφέρεις!!!

Τάσος Παπαζαχαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου