Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Βαγγέλης Γιαννακούρας ...Αναληθείς και ψευδείς οι ισχυρισμοί Σμυρνιώτη για τη χωματερή στο Πλάτωμα



Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης, κ. Γ. Σμυρνιώτη, ότι για την κατάσταση της χωματερής στο «Πλάτωμα» είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια Πελοποννήσου και μάλιστα η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι παντελώς αναληθείς. Άλλωστε, όλοι οι δημότες γνωρίζουν ότι η εν λόγω χωματερή έκλεισε με ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και όχι με απόφαση της Περιφέρειας. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι την αποκλειστική ευθύνη του χώρου την έχει ο δήμος, όπως και τα κλειδιά της χωματερής για τη φύλαξη της.

Επαναλαμβάνω ότι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, αντίθετα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, δε φέρουν καμία ευθύνη.
Τέλος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με δική της πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το ΕΠΕΡΑ (φορέα χρηματοδότησης) και με τους Δήμους της Περιφέρειας έχει προβεί στη δημοπράτηση των ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΧΑΔΑ που έκλεισαν στις 30-06-2012, ώστε να προβεί στη συνέχεια στην αποκατάστασή τους, αφού έχει εξασφαλίσει τη σχετική πίστωση.
Επίσης, θέλω να δηλώσω, ότι σεβόμενοι τους πολίτες που υφίστανται τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης, απευθύνω έκκληση στο δήμο για να διευθετήσει το συντομότερο το ζήτημα που έχει προκύψει και εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του και πρόθυμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ό,τι μας ζητηθεί.


Ευάγγελος Γιαννακούρας
Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου