Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Χορήγηση τροφίμων απο την ΠΕ Αρκαδίας

  


Ξεκίνησε η παραλαβή προϊόντων από την ΠΕ Αρκαδίας, στο πλαίσιο προγράμματος που αφορά σε χορήγηση τροφίμων προερχόμενων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Σήμερα στο χώρο που γίνεται η παραλαβή βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, καθώς και πρόεδροι συλλόγων και φορέων που είναι δικαιούχοι των τροφίμων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόρους του νομού Αρκαδίας, που φτάνουν τους 6.852.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι τα
άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, οι νεφροπαθείς και όλοι όσοι κατοικούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές με μεικτό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι κάτοικοι των πόλεων της Τρίπολης και του Άστρους, καθώς θεωρούνται πεδινές περιοχές. Πρόκειται για διανομή πέντε βασικών ειδών διατροφής: ρύζι, μακαρόνια, ελαιόλαδο, γραβιέρα και φέτα. Συγκεκριμένα, θα διανεμηθούν,  33.228 κιλά ρύζι, 23.501 κιλά μακαρόνια, 9.806 κιλά ελαιόλαδο, 3.821 κιλά γραβιέρα και 4.240 κιλά φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου