Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

“Κινδυνεύει” το μεγάλο έργο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη


“Κινδυνεύει” το μεγάλο έργο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη



Τις άδειες για τα μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα σε Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα κινδυνεύει να χάσει η ΔΕΗ.
Μετά την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το φωτοβολταϊκό ισχύος 50 Μεγαβάτ στη Μεγαλόπολη με διαφορετικούς όρους από τους αρχικούς, ήρθε η σειρά και του φωτοβολταϊκού της Πτολεμαΐδας ισχύος 200 Μεγαβάτ να βαλτώσει.
Συγκεκριμένα, ενώ η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς έληγε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου δεν ανταποκρίθηκε ούτε μία εταιρεία, παρά το αρχικό ενδιαφέρον 20 εταιρειών.

Παράγοντες της αγοράς συνδέουν την πορεία των φωτοβολταϊκών της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με το αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, αλλά και την επιβολή έκτακτης εισφοράς στην ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, ειδικά για την περίπτωση της Μεγαλόπολης, η διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξετάζει ακόμη και την παραχώρηση μεριδίου των δύο θυγατρικών που έχει συστήσει, προκειμένου έτσι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και κυρίως να μη χαθούν οι άδειες.
Ειδικότερα, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε ανακοινώσει σχετικά:
«Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, λόγω των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών και της αδυναμίας εξασφάλισης χρηματοδότη του έργου, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, «Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών Σταθμών ονομαστικής ισχύος 39MW και 11MW αντιστοίχως, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας».

Όσο για το μεγάλο φωτοβολταϊκό της Πτολεμαΐδας, η επένδυση θα εξεταστεί μάλλον από μηδενική βάση, καθώς τα δεδομένα στον συγκεκριμένο κλάδο αλλάζουν συνεχώς.

moriasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου